Chyba troche sie zakrecilem w tym tlumaczeniu.
Przyklad mojego kolegi - uzywal nikona i lajki. Nikona zdecydowanie czesciej, a oddawal go do serwisu zdecydowanie rzadziej. Jak ktos jest bardzo zainteresowany, to moge spytac go o szczegoly
Wersja do druku
Poniewaz mialem kilka sztuk M6TTL i bez TTL wiec jestem straszliwie ciekaw co tez Leica wymyslila tym razem. Szumy mnie osobiscie niestety przerazaja (z opisow na razie), bo przyzwyczailem sie juz do cyfrowej gładzi 5D. Choc ostatnio kilka negatywowo przywrocilo mi wiare w piasek na filmie :) Niemniej opis tego kolegi bardzo mi sie podobal i poki co wierze w te oceny, a usmieszki p. Millera sa bardzo wymowne i wiele bardziej mnie przekonuja niz kolejne tabelki i wykresy, ktorych do końca życia nie zrozumiem ;) Szkoda, ze nie ma jakis wiekszych plikow, gdyby ktos wyczail to moze zamieści, a moze kolega wykorzysta ten telefon do p. Krzysztofa i poprosi go o jakies sample ! ;) Po to sa telefony ;)
W sieci znalazłem kilka plików DNG (można to wywołać np. C1), niestety wszystkie były nieco skopane przez fotografujących. Tutaj są do sciągnięcia dwa - pierwszy jest chyba robiony na potwornie małej wartości przesłony, przez co GO prawie nie ma i obiektyw rysował nienajostrzej, drugi - przedstawiający telefon komórkowy - jest wyostrzony na tło na którym telefon leży, nie zaś na sam obiekt.
mi ta Leica sie ogromnie podoba jest poprostu "pikna" cena odstrasza sampli nie ma dzwiek migawki cudny LINK ale najwazniejsze jest jakie robi zdjecia...
to ze Miller sobie ja kupi to nie watpie - to ze Leica da mu rabat tez jest prawie pewne ;-) ale on sam mowi ze
" ze nastepny model na pewno bedzie lepszy"
czyli jest pewnie jeszcze troche do poprawienia w tym modelu....
Poza tym przy tym rodzaju fotgrafi jaki uprawia Miller leica jest swietna wlasnie poprzez wyglad, zreszta on chyba w wiekszosci robi na analogowej wiec nie ma chyba jakiegos cisnienia na cyfre?
Fotki sciagnalem i otworzylem w PSCS2 bez problemow.
W fotce tej pani ostrosc faktycznie jest na ustach i GO jest minimalna. Jezu, nie wiem co to za szklo, ale w EXIF wychodzi ze to ISO 320 i czasie 1/500. Pod kątem ostrosci i kontrastu mnie to nie powala. Pod kątem ziarna jest zadawalająco. Szkoda, ze nie wiem co to za szklo.
fotka telefonu jest nieostra wiec gowno widac. Szukamy dalej. Poki co bez rewelacji, coc obawialem sie ziarna juz przy 320, a tu jak widac nie jest najgorzej... ;)
W przyszły poniedziałek Reichmann ma ponoć wstawić na LL swój teścik Leicy, na razie wspomina coś o tym, że aparat jest zaj... :) Opinia Reichmanna to może niezbyt wiele, ale zawsze cóś ;). Używa troszkę 39MP Hassli i Canonów FF
I mentioned last week that my field review of the Leica M8 would appear this week. Because the M8 is such a rich product (no pun intended) testing is taking longer than I had expected, and so I now plan on publishing my full report next Monday. What I can say at the moment is that this camera is outstanding, producing some of the most remarkable image quality that I've ever seen from any camera, film or digital. Much more next week.
http://www.luminous-landscape.com/new/index.shtml
no to pozostaje czekac... moze zmiana systemu? ;-)
Ale miałbyś czerwoną kropkę.
;)
No i faktycznie, review na LL się pojawiło. Reichmann jak to Reichmann - podnieca się jak mrówka okresem, ale wygląda na to, że pewne plusy ta puszencja ma:
http://www.luminous-landscape.com/re...leica-m8.shtml