No to jeżeli Tamron jest tak wolny to odpada...
to pozostaje mi jedynie Sigma??
Wersja do druku
No to jeżeli Tamron jest tak wolny to odpada...
to pozostaje mi jedynie Sigma??
mialem sigme na 350d i nie narzekalem na nia, nie byla tak szybka jak canony usm ale dawala rade, czasem sie mylila, ale mysle, ze to predzej byla wina body 350d lub moja niz tej sigmy, na f/2,8 przy kazdej ogniskowej bylo lekkie mydelko ale do przyjecia, a przy f/4 to juz bylo ostro, nie wiem czy af wyrobi przy sporcie ale do wolniejszych dyscyplin mozna probowac
Nikt nie sprawdzał takiego zestawu przy baaaardzo ruchomych obiektach typu boks i inne mordobicia??
bo mydłem się nie martwię, bo pojadę i wybiorę sobie egzemplarz, który będzie mi pasował...
głównie martwię się o servo...
jeżeli nie będzie wolniejsze od mojego starego śrubokręta w Nikonie D50 to spoko...
Witam Sigma odradzam pudłuje moja jakieś 60% fotek a i szybka też nie jest (na ślubach wymiękła) na szczęście podczas sprzedaży złapała ostrość;) kupiłem tamiego i jest dużo lepiej ale... jak szybkość i trafność to usm
mam pytanie czy ta sigma jest duzo wolnejsza od kita i czy da lepszy obraz od kita tak od f4
Miałem do czynienia z obydwoma szkiełkami, zdecydowanie wolę Tamrona, ostrzejszy i celniejszy, ładniej też pracuje pod światło. Używałem go pod 30D, teraz koleżanka ma takiego samego pod 40D, i sprawuje się bardzo dobrze. Co do sportu, fotografowałem nim jeździectwo, i spokojnie dawał radę na Servo.
Tak się składa, że fotografowałem ową sigmą boks. AF co prawda dawał sobie radę, aczkolwiek do pełni szczęścia jeszcze trochę brakowało. Dużym minusem w takich warunkach (ciemna hala, ciemne boisko) jest niestety pudłowanie AF, co było głównym powodem sprzedaży tego obiektywu. Co do ostrości, to na 2.8 było lekkie mydełko ale nie było tragedii. Zerknij do mojego tematu (link w podpisie) jest tam kilka zdjęć wykonanych za pomocą tego szkła (jest to dokładnie zdjęcie - 2, 3, 4, 6).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dodam tylko, że wg mnie za tę cenę, za którą jest ta Sigma aktualnie sprzedawana myślę, że warto ją kupić.
No jeśli robiłeś to tą Sigmą to bardzo dobrze się spisała...
no ja mam nadzieję, że nie będzie gorzej współpracowała niż z moim poprzednim Nikonem...
jeśli będzie tak samo lub lepiej to będę zadowolony...
a postaram się wybrać najostrzejszą jaką znajdę :)
mam możliwość sprawdzenia obiektywu wiec sobie protestuję :)
Szczur88
a jak z szybkością Tamrona?? bo tu chodzą słuchy, że wolny AF jak diabli... a do boksu to już go dyskwalifikuje...
No z kitem to nie przesadzaj, sigma ex dg i cos tam jeszcze to jest profesjonalne szklo i mimo ze to jest sigma, to jednak trzyma sie w lapce kawalek czegos co daje nieco lepszy obraz niz kawalek platiku z kita. Moja sigma przy f/4 to byla zyleta, a i przy 2,8 nie bylo zle jak trafila, a na pewno lepiej niz moj kit.
dzienki za odp wiec sigma potem FF tylko ale te słowa dały mi pewność ,,ze to jest sigma, to jednak trzyma sie w lapce kawalek czegos co daje nieco lepszy obraz niz kawalek platiku z kita''