Obecnie najtaniej r6mk2 8688 PLN i pytanie czy brać teraz czy czekać na premierę mk3?
R6 kupiłem na 6500 i ta cena za mk2 bardziej mi odpowiada, ale to pewnie dopiero za rok?
Wersja do druku
Obecnie najtaniej r6mk2 8688 PLN i pytanie czy brać teraz czy czekać na premierę mk3?
R6 kupiłem na 6500 i ta cena za mk2 bardziej mi odpowiada, ale to pewnie dopiero za rok?
ja bym czekał na mkIII
Może jeszcze mają tą promocję na R5
https://fotoforma.pl/aparat-canon-eo...ecjalna-oferta
Cały czas jest, i też jest -200 za ankietę.
Mimo wszystko r5 jest wolniejszy niż r6 mk2
Jeśli to ten sam AF co w r6 classic to potrafi się zgubić w trudniejszych warunkach.
R5 w cyfrowe za 11k też, minus 200zł za ankietę.
Ja zamówiłem R5 wczoraj żeby jednak wymienić już kupione R6mk2,ale popatrzyłem na trochę filmów rano, trochę zdjęć i jednak anulowałem zamówienie.
AF w R6mk2 jest fantastyczny i jednak z R6 miałem zwykle problem że AF nie trafiał, a nie że crop byk słaby/za mały.
ja bym zdecydowanie wolał w drugą stronę.. AF w R5 naprawdę jest spoko (a jak na 2020r to był najlepszy), ale może uda mi się next week wypożyczyć R5.2 na dzień (chore te ceny wynajmu) to sprawdzę jak działa w nim ISO, kolory i 4k/60/120
A wolałabyś bo?
Nie no, ja nie mówię że R5 ma zły AF, mówię tylko że R6mk2 ma zdecydowanie lepszy.
I to jest fakt :) Myślę że to indywidualna kwestia, kto co woli i komu co bardziej pasuje.
Ja doszedłem do wniosku że jednak robiąc głównie ptaki, AF ma dla mnie większy priorytet niż dużo mpix.
widocznie mamy różne prio, bo ja akurat wolałbym zdecydowanie więcej mpx i 4k/120 ;)