takie co przed hipermarketami sa powinny pomiescic to wszysko :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Nicram
Wersja do druku
takie co przed hipermarketami sa powinny pomiescic to wszysko :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Nicram
Bingo! Nie moge zrozumiec porownan typu -Cytat:
Zamieszczone przez adam_k
"tu lepsza ergonomia, a tu lepsze zdjecia". Przeciez
kurcze pokazujecie ludziom zdjecia, a nie jak
fajnie sie guziki naciska w waszym aparacie...
snowboarder: niby tak... aczkolwiek....
Do gazet (w sensie sprzętu dla fotoreporterów prasowych)_ niepotrzeba super jakości zdjęć. Skoro wystarcza 1dmk II (a w zasadzie nawet 10d :) ), to wystarcza takze d2h i d200.
Wniosek: pracując dla prasy należy wybrać najlepiej "dopasowaną" do siebie puszkę. :D
To zakladamy jakiegos brukowca drukowanego na papierze po 3 odzysku i mozemy sie przerzucac na nikony :twisted: :mrgreen:
Auwo,chłopaku,widać,że niewiele masz do powiedzenia w tym temacie,musisz próbować swych sił na innym polu:lol: .Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
Konkretna wypowiedź,dzięki,o takie info mi chodzi,dzięki:-D .Cytat:
Zamieszczone przez adam_k
Niestety ;(((Cytat:
Zamieszczone przez stefek
Mam canona 5D, mam 1D MARK IIN .....
Oba te aparaty maja rózne cechy I wbrez pozorom nie ma róznicy w jakości matrycy. ISO 800 - proszę bardzo nie ma problemu. Żadnego istotnego szumu albo takiego, którego nie dałoby sie zredukować. Problem tkwi w tym co ja nazywam "marginesem kadrowania" .
Jedynka niesie za soba nieporównywalnie wyzsze mozliwości techniczne 49 polowy rewelacyjnie działający AF(duzo sprawniejszy niż przy 5D).
SZYBKOŚĆ prawie 9 klatek/s powala, przy zdjęciach reporterskich i przyrodniczych.
Nikon mimo że posiada zestaw szkiełek ocenianych nawet ciut wyzej niz canon , nie potrafił zrobić porzadku z matrycą generującą już przy ISO 400 duże szumy. I to zdyskwalifikowało go w moich oczach ... Wybrałem canona. Cóz zatem zdecydowanie ... nie polecam też 1DsMARK II - za drogie i za wolne "cudo". Moze za 2 lata Canon połączy cech 1D i 1Ds i 5D...
Ps. Co co szkiełak pracujących w moich canonach te świetnie sprawdzają sie
500/4 , 100-400, i 70-200 + TC 1,4 x i x2 - canona OF course :mrgreen:
Pozdrawiam Leon :mrgreen:
Dokładnie - i dalego dla mnie nie ma dyskusji czy N czy C, bo moim zdaniem najważniejszą z naważniejszych cech aparatów jest jakość zdjęć - skoro te z Canona są lepsze, to z całym szacunkiem ale w d...e mam to, że Nikon ma fajniej rozmieszczone guziczki (tym bardziej, że jest to rzecz umowna - człowiek przyzwyczajony do Canona będzie narzekał na ergonomię Nikona i na odwrót)Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
W canonie na obiektywie pierścieniem się w drugą stronę kręci;p Jak stefek na już jakieś doświadczenia z Canonami, to niech bierze tego 1Ds.