Odp: Sony przedstawia a9 III: pierwszy na świecie pełnoklatkowy aparat z globalną mig
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Takie konstrukcje raczej były spodziewane za 4-5 lat.
p,paw
O tym, co będzie z 4-5 lat, to oni wiedzą od 20 lat :mrgreen:
Odp: Sony przedstawia a9 III: pierwszy na świecie pełnoklatkowy aparat z globalną mig
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
O tym, co będzie z 4-5 lat, to oni wiedzą od 20 lat :mrgreen:
Chodziło mi raczej o to, że absolutnie nic nie wskazywało na to, że Sony ma gotową matrycę Global shutter zapewniającą rozsądny DR na 14 bitach.
P,paw
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Chodziło mi raczej o to, że absolutnie nic nie wskazywało na to, że Sony ma gotową matrycę Global shutter zapewniającą rozsądny DR na 14 bitach.
P,paw
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
W 1987 r. też nic nie wskazywało na to, że Canon zmieni bagnet.
1 załącznik(ów)
Niby jeszcze ich nie ma a niektórzy już się chwalą, że mają :mrgreen:
Załącznik 15492
rzeczywiście szumi ta puszka powyżej 2500 jak pieron
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Nie zauważyłem na forum, aby ktoś narzekał na taką samą ilość Mpix w Canonie R6 II, ani tym bardziej w R6 :mrgreen: Ale rozumiem, że to samo u innych to nie to samo co się ma u siebie xD
No i co z tego? Większości fotoreporterów i ślubniaków wystarcza 24 Mpx, ale ja robię pod reklamy i potrzebuję rozdzielczości. Dołozyłem ładne kilka tys do 45 Mpx by kupić zamiast 24 Mpx w Z6II to 45 Mpx w Z7II. Body są bliźniacze. Więc to nie moja pisanina, tylko moje potrzeby i mój wydatek. Pisałem o sobie, że mi 24 Mpx nie wystarcza, nie o reszcie świata ;)
Zaczynasz (???) pisać jak fanboy Sony. Czepiasz się co chwilę Canona o jakis gorszy parametr, a gdy 24 Mpx Sony komuś nie wystarcza to wciskasz nam, że to nieważne.
Zauważ, że chwaliłem w A9III ilość fps czy globalną migawkę. Trzeba być sprawiedliwym.
Poczekam, aż włożą do A7 V :P
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
Zauważ, że chwaliłem w A9III ilość fps czy globalną migawkę. Trzeba być sprawiedliwym.
Poczekaj z ta sprawiedliwością na testy grzania się. Jeśli będzie taki piekarnik jak ostatnie premiery z video to dwie-trzy serie i aparat będzie można włożyć do lodówki na schłodzenie ;) te matryce grzeją się dużo, dużo bardziej niż te do których byliśmy przyzwyczajeni (które i tak się juz mocno grzeją).
Ten powiększony grup w body to raczej nie pogon za ergonomia (bo tu była wieczna miniaturyzacja), ale właśnie zapewne dodatkowe radiatory do schłodzenia tego rozwiązania.
Odp: Sony przedstawia A9 III: pierwszy na świecie pełnoklatkowy aparat z globalną mig
Oj, spekulacje. Zobaczy się.
Też nie szukaj dziur, bo wypomnę grzanie R5.
Odp: Sony przedstawia A9 III: pierwszy na świecie pełnoklatkowy aparat z globalną mig
Fajny bo nie taki klocek jak R3 czy Z9. Matryca ok, 120p super, wizjer super, dla wielu entuzjatów cena będzie do zaakceptowania.