Odp: Film, który zrobił na mnie duże wrażenie
Kolejny ciekawy tytuł? Spider Man Uniwersum. Niedawno wchodzę na rankingi Filmweb, patrzę a tam "bajka o spidermanie" z wysokimi ocenami :|. Zwlekałem z obejrzeniem, ale wczoraj z córką obejrzeliśmy i kurde całkiem to spoko. Początek jest dziwny, tzn jak dla mnie, starego - nadmiar kolorów, film taki "klatkowany" + te kolory i mnóstwo efektów = oczopląs, ale z czasem się przyzwyczaił wzrok, no i naprawdę warte polecenia. Spoko soundtrack, spidermany w różnych wersjach (z przeszłości, przyszłości i innych światów). Bardzo spoko się to oglądało, no i oczywiście jak to bajki - bajka z morałem.
I taki jeszcze komentarz znalazłem na filmweb i takie właśnie odniosłem wrażenie:
Najlepszy film Marvela. To była pełna immersja. Doskonała kreska, a do tego nie jest to kolejna marna próba ożywiania komiksu - nie, tutaj po prostu został on ożywiony.
W skrócie - gdybym wczoraj oglądał z córką kolejną wersję starego spidermana, to na pewno nie byłaby zadowolona, a tutaj po seansie nawet zapamiętała imię głównego bohatera (nie, to już nie Peter Parker). Spider man dzięki tej bajce nadal będzie ciekawym starym-nowym superbohaterem. Teraz dzieciaki już tak rzadziej spoglądają na batmanów, spidermanów itp, mają jakieś nowe - minecrafty i inne (nawet nie wiem jakie :lol: ), a tutaj dla nas starych ciekawe odświeżenie człowieka pająka.
Uniwersum był naprawdę spoko. Kontynuacji nie widziałem. A, i to nie jest film Marvela tylko Sony ;)
i tak, każdego białego bohatera w ostatnich latach przerobili na czarnego, albo na kobietę ;)
szkoda że Black Pantera w ramach inkluzywności nie dali białego ;)
ja czekam az tarzana zrobia inkluzywnego.
haha, no to fakt Cauchy, ale akurat ten czarny chłopak miał ojca czarnego, ale matka to była Meksykanka :P. Niemniej pasuje do tej roli, bo Brooklyn, malowanie graffiti. Biały by tu nie siadł, więc to się chociaż broni :)
Czarna Robinsonka z białą Piętaszką to by było coś.
Bond miał, a może ciągle ma być czarny.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Uniwersum był naprawdę spoko. Kontynuacji nie widziałem. A, i to nie jest film Marvela tylko Sony ;)
i tak, każdego białego bohatera w ostatnich latach przerobili na czarnego, albo na kobietę ;)
szkoda że Black Pantera w ramach inkluzywności nie dali białego ;)
Załącznik 19234
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Czarna Robinsonka z białą Piętaszką to by było coś.
Bond miał, a może ciągle ma być czarny.
bonda już ponoć wybrali jest mało inkluzywny, ale biały Piętaszek (Piętaszka nie pasuje ale czarna Robinsonka jak najbardziej) to byłoby coś
Z plusów to Momoa ma zagrać Lobo i wg mnie będzie to komiksowy casting wszechczasów [emoji16]
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Z plusów to Momoa ma zagrać Lobo i wg mnie będzie to komiksowy casting wszechczasów [emoji16]
Czy zrobią wersję dla dorosłych, czy kino familijne. Bo jak to drugie, to eeee.....
W serii komiksów "48 stron" jest jego alter ego o imieniu Bolo z Czerniakowa. Na jednym z moich ulubionych obrazków Bolo (oczywiście w stroju harlejowca) siedzi z uniesioną pięścią na kolesiu i mówi "Oops, I did it again", a koleś odpowiada "Hit me baby one more time".