Pytanie zasadnicze, idę na pokazy/koncert czy idę robić zdjęcia? Dwóch rzeczy jednocześnie nie da się robić na 100% więc albo zdjęcia będą takie sobie albo wspomnienia z wydarzenia mgliste.
Wersja do druku
Pytanie zasadnicze, idę na pokazy/koncert czy idę robić zdjęcia? Dwóch rzeczy jednocześnie nie da się robić na 100% więc albo zdjęcia będą takie sobie albo wspomnienia z wydarzenia mgliste.
A to bardzo różnie bywa. O ile pokazy grupowe rzeczywiście czasami bardziej warto oglądać nieuzbrojonym okiem, to smaczki pokazów solowych naczęściej objawiają się gdzieś wysoko przy wykonywaniu figur - tu zdecydowanie lepiej widać je przez "lufę" niźli na golasa.
p,paw
Air show, to impreza o szerszym zakresie niż np: koncert, choć by dlatego, że trwa kilka dni. Da się pogodzić jedno z drugim,
zdjęć nie da się /zwykle/ robić non stop, choć to obszerniejszy temat.
Wydarzenia kulturalne to troche inna działka, na koncertach cykne moze kilka fot i nagram ze dwa filmiki, to wszystko. Raz jeden rejestrowalem tylko z calym sprzetem koncert Nocnego Kochanka, ale to bylo z duzej odleglosci i z wysokosci.
Ostatnio znów wykopki z szuflady, tym razem Air Show Radom 2018 ;)
Pogoda była do kitu.
24.Ukraiński Su-27
Załącznik 15611
25. AWACS
Załącznik 15612
26. Trójca: 2 x PLZ-130 Orlik & AT-6 Texan
Załącznik 15613
Fajne! Do kitu, jak do kitu, ale kondensacje nietuzinkowe:D
Niesamowite dla mnie wrażenie robił ten Su-27.
Z wczoraj. Miał być start ale się nie wyrobił przed zachodem, szybka zmiana miejscówki i w myśl mojej teorii, że szczęście sprzyja próbującym popełniłem dwa takie kadry spotterskie ;)
27. Boeing 787 Dreamliner / lotnisko w Krakowie
Załącznik 15710
większy rozmiar tutaj: http://lotnictwo.net.pl/gallery_foto_view.php?id=659190
Dodam, że odszumianie SI w Lr czyni cuda...
28. a tu jeszcze w oczekiwaniu na zgodę na zajęcie pasa (za statyw posłużył dach samochodu) ;)
Załącznik 15711
Dla mnie bomba!:)
We właściwym miejscu o właściwej porze i do tego z aparatem. Nie wiadomo tylko czy oderwał się od ziemi :)