Wybaczcie moje niedociągnięcie, oczywiście nie chodziło o dystorsję, ale każdemu może się pomylić ;-)
Chciałem zwrócić uwagę na złą jakośc obrazu na brzegach w porównaniu ze środkiem gdzie jakość jest świetna.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Wybaczcie moje niedociągnięcie, oczywiście nie chodziło o dystorsję, ale każdemu może się pomylić ;-)
Chciałem zwrócić uwagę na złą jakośc obrazu na brzegach w porównaniu ze środkiem gdzie jakość jest świetna.
Pozdrawiam
ale AC to on ma i to duze...
To nieprawda, AC ma w normie :PCytat:
Zamieszczone przez Conik
HejCytat:
Zamieszczone przez Kuchcik
Jestem zaintersowany tym szkiełkiem jednak mam kilka pytań:
Czy z danej partii można trafić na dwa obiektywy z różnymi parametrami?
Raczej wina szkła czy body (BF/FF)?
Kuchcik - jak rozwiązałeś problem?
Po konsultacji z Żytnią obiecali że skalibrują mi body na miejscu .
Jadę tam w Środę .
A tak na marginesie nie bardzo rozumiem problemy niektórych ludzi z serwisem CANONA
Tylko po kalibracji pod dane szklo mozesz miec klopoty z innymi szkielkami.Cytat:
mówią że najlepszą kalibracją tamronów jest zakup u cichego:-DCytat:
Zamieszczone przez radża
Hej,Cytat:
Jestem zainteresowany zakupem tego obiektywu. Wcześniej zakupiłem Canona 350D razem z 17-85 IS i muszę przyznać, że obiektyw mnie potwornie rozczarował. Oddaję go... No, ale co dalej??? 17-40L (ciemny, mały zakres i drogi), 17-55 IS (potwornie drogi)... Nie ma czego wybrać. Zacząłem poważnie myśleć o tym Tamronie. W testach wypada dobrze, więc zajrzę chyba do tej Foto-techniki. Ale jak ta Twoja kalibracja? Udało się. Czy ten FF/BF to raczej przypadłość obiektywu, czy body? Czy może obiektywy innych producentów nie zawsze są skalibrowane idealnie z body? Pzdr
Ciekawie brzmią wasze wypowiedzi, też się zapatruję na to szkiełko, bo jak zauważył mój "przedpiszca" :) nie ma za bardzo innej alternatywy.
Czekam jeszcze na opinie innych użytkowników.
Poczekajcie na Tokine. Ma wyjść jesienią :-D