Odp: Canon RP - pare pytań
Słuchajcie, bardzo wam wszystkim dziękuje za wszystkie uwagi, odpowiedzi, inne spojrzenie, a nawet te małe kłótnie z których też coś idzie wyciągnąć.
Nakierowaliście mnie tam gdzie trzeba!
Gdybym mógł to każdemu z was piwko, świat jest mały może kiedyś się zdarzy, Pozdrawiam bez wyjątków!
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Jestes pewien ze to jest polska dystrybucja? Canon nie daje gwarancji 24 miesiące.
Daje, tylko na osoby prywatne nie na firmę, i w pierwszym roku możesz sam odsyłać bezpośrednio do canona w razie awarii, natomiast w drugim roku robisz to przez sklep. Dopiero kupiłem Eosa R na tych samych zasadach.
2 załącznik(ów)
Polecam wykres dynamic range CANONA :(
Załącznik 5339
To się nazywa "lepkość myśli".
Mój ulubiony odkrywca prochu.
Człowiek opłacany przez firmę S wstawił dwa wykresy z których wynika, że od 3200 ISO różnic nie ma.
Czyli ustawiamy w Trabancie - kastracie ISO 3200 i mamy w d..... firmę S
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek
Człowiek opłacany przez firmę S wstawił dwa wykresy
Ja bym poczekał na kolejne wykresy. Już wstawił tego kilka na CB. Urodzi się z tego prawda statystyczna ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
canon5dClassic
z powyzszego wykresu wyraznie widac , iz c6d daje ladniejszy obrazek od s przy pochmurnej pogodzie. Przy slonecznej jest na odwrot.
Jako, ze na naszych szerokosciach geograficznychg mamy w roku wiecej dni pochmurnych niz slonecznych , wiec ktos kto fotografuje ciagle lub wybiera czas fotografowani przypadkowo bedzie mial wiecej ladnych zdjec z c6d.
tyle w temacie.
Cytat:
Zamieszczone przez
splice
Daje, tylko na osoby prywatne nie na firmę, i w pierwszym roku możesz sam odsyłać bezpośrednio do canona w razie awarii, natomiast w drugim roku robisz to przez sklep. Dopiero kupiłem Eosa R na tych samych zasadach.
Canon daje 12 miesięcy gwarancji. Jeżeli jakiś sklep pisze, że jest 24 miesiące gwarancji to gwarancja wykraczająca powyżej 12 miesięcy jest realizowana przez sprzedającego. Jak się tobie coś zepsuje to oddajesz do sklepu. Co oni z tym dalej robią to ja nie wiem ale serwis canona na pewno już tego za darmo nie naprawia. Dlatego zawsze warto zapytać czy jest to gwarancja producenta czy też sprzedającego.
Dodatkowo jak wchodzę na stronę tego sklepu to pierwsze co widzę: "Towar zakupiony w Naszym
sklepie nie jest objęty programem CASHBACK."
Domyśl się dlaczego.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bechamot
z powyzszego wykresu wyraznie widac , iz c6d daje ladniejszy obrazek od s przy pochmurnej pogodzie. Przy slonecznej jest na odwrot.
Jako, ze na naszych szerokosciach geograficznychg mamy w roku wiecej dni pochmurnych niz slonecznych , wiec ktos kto fotografuje ciagle lub wybiera czas fotografowani przypadkowo bedzie mial wiecej ladnych zdjec z c6d.
tyle w temacie.
Chyba widziałeś inny wykres, bo Sony wygrywa na całej długości, w jedym punkcie sie stykają gdzieś ponad 12000ISO, ale to i tak już jest nie używalne
Z czego na najpopularniejszym ISO 100-3200 różnica jest ogromna, na korzyść Canona.
Proszę nie operuj na pojęciach "pochmurna pogoda", bo są zbyt abstrakcyjne i zwyczajnie naginasz rzeczyswitość.
Pochmurna pogoda jest najlepsza, mięciutkie światło, sigma art 1.4 i masz iso 100 przy czasie 1/200
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Canon daje 12 miesięcy gwarancji. Jeżeli jakiś sklep pisze, że jest 24 miesiące gwarancji to gwarancja wykraczająca powyżej 12 miesięcy jest realizowana przez sprzedającego.
Ale towar może pochodzić z europejskiej dystrybucji a np. w Niemczech 24 m-ce są regułą.