Tomosj, jezli to mozliwe opisz jak sie sprawuje bo wydaje mi sie ze 350 tez ma plytki grip na aparacie i ciekawym czy to wygodne. Moze zrobisz jakies zdjecie z aparatem na reku np w pozycji wyzwolenia migawki.
Z gory dzieki i pozdrawiam.
Paweł
Wersja do druku
Tomosj, jezli to mozliwe opisz jak sie sprawuje bo wydaje mi sie ze 350 tez ma plytki grip na aparacie i ciekawym czy to wygodne. Moze zrobisz jakies zdjecie z aparatem na reku np w pozycji wyzwolenia migawki.
Z gory dzieki i pozdrawiam.
Paweł
Hand Strap`a mam dopiero od wczoraj i pierwsze wrażenie po założeniu było dość dziwne. Jednak po chwili zabawy coraz bardziej się przyzwyczajam. Nie mam wrażenia, żeby grip był za płytki. Z tego, co było tu i ówdzie na forum wiem, że inni też przez chwilę musieli się przyzwyczajać. Zresztą podobnie było przy kamerach video, których używałem. Na początku wydaje się, że ten dodatkowy pasek przeszkadza, ale potem jest nieocenioną pomocą.
Niestety fotek nie mogę wrzucić, bo nie mam w tej chwili drugiego aparatu, ale znajdziesz je choćby na aukcji Pito
czesc
No wlasnie na tych zdjeciach widac, ze ciezko byloby dosiegnac palcem do spustu migawki trzymajac aparat w ten sposob. A to chyba jest 300D wiec duzo wiekszy od naszych sprzetow. Ja zdemontowalem i zostawiam go do 30D, ale moze jeszcze sprobuje zalozyc i pocwiczyc. Powiem tyle, jak mam dopasowany tak aby aparat nie gonil na reku to mam problem z takim zgieciem palca aby go miec na spuscie migawki, za ciasno. Jezeli poluzuje to aparat troche goni i tak musze go trzymac za grip wiec po co hand strap, ale musze jeszcze pocwiczyc.
Pozdowki
Paweł
Uzyj lustra ;)Cytat:
Zamieszczone przez tomosj
Na to nie wpadłem :rolleyes: Będę musiał popróbować, bo żeby zrobić zdjęcie aparatu np. z boku to trzeba ustawić przynajmniej dwa lustra ;)Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Ja mam duże ręce, więc spokojnie dosięgam migawki. A i kciukiem mogę operować całkiem wygodnie.Cytat:
Zamieszczone przez Paweł Grabowski