Odp: Re: sony A7R IV - prezentacja
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
Autor tekstu nie przewidział, że da się zbudować szkła ze światłem f/1.2 z autofokusem na bagnet fe co zrobiła/zrobi sigma. I mam teraz rozumieć, że sigma pokrzyżowała plany canonowi? ;-)
autor uważa ze CR jest niewystarczający dla pro, amatorów, hobbystów i wszystkich innych
co za sranie w banie
C wypuścił R i wraca do gry, niszowe bezkonkurencyjne czasy się dla telewizorów właśnie skończyły
jaki jest sens inwestować w sprzęt, który co roku tyle traci na wartosci:?:
zapłac teraz 18 000 a za dwa lata go odprzedasz za 5, może:roll:
trzeba by go wymieniać co roku by za dużo nie dopłacać,w C wystarczy co 5 lat
Odp: Re: sony A7R IV - prezentacja
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Jak dotąd Canon (nikon chyba też, ale pewny nie jestem) dosyć szybko przestawał oferować modele po wyjściu następcy. Nie przypominam sobie, żeby dostępne były model sprzed 2 generacji. Myślę, że to się nie zmieni.
Tu ci przyznam racje, ale chodzi mi o dostępność taniego modelu, może być nawet używany. Chodzi o próg wejścia w system.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Raczej świadomy użytkownik, który potrafi realnie spojrzeć na możliwości aparatu innego producenta.
Powiadasz, że Nikon D600 jest lepszy od Canona 5Dmk4 i 1DX? I świadomy użytkownik powinien go wybrać? No mozna i tak, DR D600 ma lepsze.
Re: Odp: Re: sony A7R IV - prezentacja
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Oczywiście, dużo bardziej wiarygodne są rozkminy co kupili nasi znajomi :lol:...
Oczywiście, dużo bardziej wiarygodne są na tym forum rozkminy osób, które nie kupiły, nie używały, ale wszystko już wiedzą o aparatach i obiektywach , których nigdy nie mieli w ręku i nigdy nie robili nimi zdjęć :lol:...
Odp: Re: Odp: Re: sony A7R IV - prezentacja
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Oczywiście, dużo bardziej wiarygodne są na tym forum rozkminy osób, które nie kupiły, nie używały, ale wszystko już wiedzą o aparatach i obiektywach , których nigdy nie mieli w ręku i nigdy nie robili nimi zdjęć :lol:...
Z tego c pamiętam to twoja przygoda z R, to było zrobienie kilku zdjęć na jakichś tam pokazach/targach w momencie premiery, na etapie gdy nawet nie było wywoływarek do rawów z R...
Z 3 osobami z tego forum rozmawiam prywatnie na temat R, bo wolą uniknąć konfrontacji z tobą... może do Ci to trochę do myślenia... albo adminowi
Re: Odp: Re: Odp: Re: sony A7R IV - prezentacja
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Z tego c pamiętam to twoja przygoda z R, to było zrobienie kilku zdjęć na jakichś tam pokazach/targach w momencie premiery, na etapie gdy nawet nie było wywoływarek do rawów z R...
Z 3 osobami z tego forum rozmawiam prywatnie na temat R, bo wolą uniknąć konfrontacji z tobą... może do Ci to trochę do myślenia... albo adminowi
A czy ja gdzieś pisałem, że R nie da się zrobić zdjęć ? każdym aparatem się da, Smieną 8M i Zenitem również. Osoba mająca pojęcie o fotografii zrobi dobre zdjęcia zarówno canonem R, RP, jak i Smieną i Zenitem.
BTW - czy to jest wątek poświęcony canonowi R, o którym wspominasz tak nachalnie (3 x go wymieniłeś), czy coś przeoczyłem ? Rozumiem, że wszystkie puszki Sony i Fuji masz już przetestowane i wiesz o nich wszystko ?
Odp: sony A7R IV - prezentacja
Sony wypuściło puszkę o bardzo fajnych parametrach i jeszcze bardziej odjechało od canona. Powoduje to wzrost aktywności użytkowników canona(piszę na podstawie lektury tego wątku)szukających na siłę ciemnej strony tego faktu.
Na obecną chwilę ML sony jest po prostu lepsze i nie jest to namawianie do zmiany systemu z C na S. R-ka na razie to jest machanie kiełbaską na kiju, pewnie następne iteracje tego aparatu będą ciekawe, ale w tym czasie S pewnie odskoczy.
Takie działania S są bardzo korzystne dla użytkowników canona, wymuszając na naszej kochanej firmie szybsze wprowadzanie ulepszeń.
Gwoli przypomnienia posiadam R-kę, oraz byłem w S przez rok ze szkłami natywnymi (chyba powrót do C był trochę przedwczesny:().
no właśnie-Sony jest lepsze, z tym nie będę dyskutował
tylko , że skoro jest lepsze to po co wracacie do C?
jesteście sado-maso? to jest wasza Pokuta? Krzyż, który musicie nieść przez życie?
pozbyć się dziadostwa spod znaku C i cieszyć się radością robienia zdjęć ********ym sprzętem Sony
tego Wam życzę
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
jesteście sado-maso? to jest wasza Pokuta? Krzyż, który musicie nieść przez życie?
pozbyć się dziadostwa spod znaku C i cieszyć się radością robienia zdjęć ********ym sprzętem Sony
tego Wam życzę
Czytając ten tekst czuć buzujące emocje, powodu których nie pojmuję.(a może jednak to przez canona)
Jestem użytkownikiem tego forum, użytkownikiem produktów canona, jest to wątek o sony, którego byłem użytkownikiem. Spokojnie wyraziłem swoją opinię i nawet nie muszę mieć racji. Nie napisałem nigdzie, że proszę o radę co mam ze sobą zrobić.
Cytat:
Zamieszczone przez
szandor
Czytając ten tekst czuć buzujące emocje...
Spoko, to tylko zabawa. Od czasu przekazania forum różowym tygrysom nikt już chyba nie traktuje tych dyskusji poważnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
No cóż dobrze że to piszesz - samokrytyka jest bardzo ważna i wskazana - pora teraz wyciągnąć wnioski :D....
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
A czy ja gdzieś pisałem, że R nie da się zrobić zdjęć ? każdym aparatem się da, Smieną 8M i Zenitem również. Osoba mająca pojęcie o fotografii zrobi dobre zdjęcia zarówno canonem R, RP, jak i Smieną i Zenitem.
BTW - czy to jest wątek poświęcony canonowi R, o którym wspominasz tak nachalnie (3 x go wymieniłeś), czy coś przeoczyłem ? .....
A czy inne wątki na ty forum są poświęcone Sony że wszędzie o nim piszesz?
Może dla Ciebie robienie zdjęć eRką to to samo co Smieną czy Zenitem ale dla niektórych osób które miały większą styczność z tymi aparatami niż opisy w necie /* to jednak robi sporą różnicę.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
tego Wam życzę
Też się dziwię.
/* - po prostu nie wierzę, że osoba która miała kiedyś te prymitywne namiastki aparatu może wypisywać podobne bzdety.... Chyba że to zwykły trolling ;)