Cytat:
Zamieszczone przez Mac
Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Jeśli jeszcze nie kupiłeś to poczekaj na Photokinę. Podobno mają pokazać EF-S fisheye. Pożyjemy zobaczymy.Cytat:
Zamieszczone przez Mac
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez Mac
Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Jeśli jeszcze nie kupiłeś to poczekaj na Photokinę. Podobno mają pokazać EF-S fisheye. Pożyjemy zobaczymy.Cytat:
Zamieszczone przez Mac
czy ktos ma jakies sample z Zenitara 2,8 fisheye 16 mm na 5D?
Pozyczcie mi ktos 5D to zrobie 8)Cytat:
Zamieszczone przez beachcomber
Choc pewnie mocno inaczej niz tu nie wyjda :roll: . (chwilowo moze nie byc widac bo serwer na ktorym mam fotki lezy).
a czy dobrym rozwiazaniem byloby kupienie konwertera szerokatnego Raynoxa?? Taki x0,5 zalozony np. na 17-40 lub 16-35 daje nam rybie oko 8,5 lub 8 i jest tanszym rozwiazaniem niz osobny obiektyw(tak mi sie wydaje przynajmniej :p )
Goomis
tak Ci sie wydaje, bo aberracje moga zabiac (mocowanie tez, a ciezar jest w stanie wyrwac przedni panel obiektywu, wiec bylbym ostrozny z tym)
to te konwertery sa az tak niebezpieczne?? do swojego kita mam doczepionego w pozycji retro M42 od zenita a on jest chyba ciezszy niz te konwertery. Czy moze byc z tym problem?? Zreszta zastanawiałem się nad winietowaniem przy Raynoxie. Z tego co widzialem w necie to wszystkie Raynoxy maja srednice mocowania do obiektywu 52mm, wiec czy przy konwerterze szerokokatnym moze wystapic winietowanie?? Moj M42 dokrecony w retro ma cos w rodzaju winiety(poprostu kadr obejmuje wewnetrzne scianki obiektywu.
no mi juz dwa obiektywy wyrwal konwerter 0.65, na szczescie z tych tanszych. a winieta? oczywiscie. wszystko zalezy tylko od ogniskowej
no ja zakladam to moje M42 na kita... ale jak mi kita urwie to co ja zrobie?? na nic drozszego mnie nie stac a samego kita raczej nie dostane chyba...
Dostaniesz. Na Allegro.
ponawiam pytanie - tym razem pytam o sample z obojetnie jakiego full frame :)Cytat:
Zamieszczone przez beachcomber