Odp: Ekonomiczny ślubniak
Sprzęt wymieniony w pierwszym poście nie jest wcale taki ekonomiczny - jak wskazuje tytuł wątku ;) Daje ogromne możliwości. Brałbym wariant nr 1. Ponadto 28mm/1.8 nie ma co się bać - od f2-2.2 jest bardzo dobrze a AF jest bardzo szybki i sprawny. Najważniejsze i tak są refleks i fantazja :)
Cytat:
Zamieszczone przez
misiek_lublin
Wylaczacie body on/off w ferworze walki czy zmieniacie szklo na zywca na weselu?
Zawsze zmieniam na włączonych puszkach.
Cytat:
Zamieszczone przez
misiek_lublin
Wylaczacie body on/off w ferworze walki czy zmieniacie szklo na zywca na weselu?
Nigdy nie wyłączam body. Po co?
Cytat:
Zamieszczone przez
misiek_lublin
Na żywca to wyjmuje się kartę w trakcie zapisu :) Nigdy nie myślałem o wyłączeniu body przy zmianie obiektywu, szkoda mi wyłącznika :)
kiedyś wyłączałem body przy zmianie szkła, ale od kilku lat tego nie robię....szkoda czasu i wyłącznika :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
misiek_lublin
generlnie staram sie wyłaczac (nie wiem czy tak trzeba, ot taki nawyk), ale bywa tak ze zmieniam na włączonym (pamięc już nie ta...)
W instrukcji chyba pisza o wylanczaniu aparatu. Ale tej piekielnej ksiegi nikt nie czyta.
zawsze istnieje niebezpieczeństwo ładunków statycznych, ale chyba nie było takich przypadków (jeszcze)
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
W instrukcji chyba pisza o wylanczaniu aparatu. Ale tej piekielnej ksiegi nikt nie czyta.
W mojej nie piszą. W opisie montowania obiektywu nie ma ani słowa o wyłączeniu aparatu.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
W mojej nie piszą. W opisie montowania obiektywu nie ma ani słowa o wyłączeniu aparatu.
Sprawdzalem, rzeczywiscie nie ma mowy o wylaczeniu aparatu.