Odp: Wybór pierwszego FF, by sie dowiedzieć, czy to miłość :)
Cytat:
Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
bierz 5d ziomeczku
Ale z wymienionym lub naprawionym lustrem.
albo i bez, w aparacie może paść migawka, karty mogą na koniec dnia mieć error, akumulator może wybuchnąć itd . 5D w obecnej cenie jest najtańszym wyborem od canona żeby wejść w FF . Przyznam że miałem 2 5D i w jednym wypadło mi lustro, ale decydujac się na prace na ślubach backup to podstawa. Szukanie na siłe aparatu z naprawionym lustrem spowoduje ten sam efekt których sie dzieje przy zakupie auta tzn. sprzedawcy przekręcają liczniki tylko po to aby wmówić że 20 letnie auto ma mniej niż 200k przebiegu, wracjać do 5D skonczy się na tym że posiadacze aparatu sami zaczną albo podklejać lustra albo robić przeróbki albo na siłe wmawiać że W SERWISIE PODKLEILI (nie każdy , ale ten co chce sie pozbyć sprzętu zrobi dużo żeby tylko 1500zł wskoczyło do portfela) .
wypadające lustro 5D to wada fabryczna, przez długi czas była naprawiana za darmo, były informacje że że kiedyś przestaną naprawiać - podawali datę - i przestali naprawiać - jeśli posiadacz felernego sprzętu nie naprawia wady fabrycznej tylko kombinuje (bo jak padnie to przy okazji najczęściej wymienią migawkę, również za darmo) to nie należy się dziwić że kupujący używki pytają czy feler został usunięty i nie są skłonni płacić za coś co może paść w każdej chwili, ja bym nie zapłacił :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
wypadające lustro 5D to wada fabryczna, przez długi czas była naprawiana za darmo, były informacje że że kiedyś przestaną naprawiać - podawali datę - i przestali naprawiać - jeśli posiadacz felernego sprzętu nie naprawia wady fabrycznej tylko kombinuje (bo jak padnie to przy okazji najczęściej wymienią migawkę, również za darmo) to nie należy się dziwić że kupujący używki pytają czy feler został usunięty i nie są skłonni płacić za coś co może paść w każdej chwili, ja bym nie zapłacił :)
I dlatego sprzedający którzy mają ten aparat i chcą się go pozbyć będą mówić że aparat mial to zrobione albo sami będą taki coś naprawiać tylko po to aby pozbyć się sprzętu :) rozumiesz o co mi chodzi?
Biorąc pod uwagę ile lat mają te aparaty to wątpię, aby uchwał się egzemplarz w którym odklei się lustro po zmianie właściciela :) No chyba, że ze starości.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Biorąc pod uwagę ile lat mają te aparaty to wątpię, aby uchwał się egzemplarz w którym odklei się lustro po zmianie właściciela :) No chyba, że ze starości.
Miałem kilka egzemplarzy tego body. Lustro odkleiło się tylko w jednym po przebiegu ponad 200 tys.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Miałem kilka egzemplarzy tego body. Lustro odkleiło się tylko w jednym po przebiegu ponad 200 tys.
Pamiętasz może ile kosztowała naprawa czegoś takiego? Ostatnio spotkałem się z opinia, ze spoko można kupować np 5dmk I lub II nawet z grubo zajechaną migawka bo wymiana tego to jakieś niewiadomo wielkie pienidze to nie są, ale coś mi ciężko było wierzyć
Cytat:
Zamieszczone przez
FLTM
Pamiętasz może ile kosztowała naprawa czegoś takiego? Ostatnio spotkałem się z opinia, ze spoko można kupować np 5dmk I lub II nawet z grubo zajechaną migawka bo wymiana tego to jakieś niewiadomo wielkie pienidze to nie są, ale coś mi ciężko było wierzyć
Lustro kleili kiedyś gratis. Teraz nie wiem ile kosztuje taka przyjemność. Wymiana migawki to pewnie coś w okolicy 700-800 zł. Jak trafisz na mocno zajechany egzemplarz to do wymiany może być cały mirror box. Wtedy możesz się zastanowić czy nie lepiej kupić drugie body 5D :D
Chyba wymiana mirrorboxa w "classicu" będzie droższa, niż drugie body, o ile jeszcze mają części.
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
Chyba wymiana mirrorboxa w "classicu" będzie droższa, niż drugie body, o ile jeszcze mają części.
no właśnie pojawiają się wpisy, że brakło migawek do 5d :O więc chyba zaprzestają darmowych wymian przy padnięciu przed 100k :(