Odp: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Uwielbiam te sample z targów, nic na ich podstawie nie można wywnioskować :)
Dlatego pisałem, że takie to można komórka zrobić
słabo kompletne mydło na 1,4 inne przysłony też jakieś nijakie jakoś nie wiem gdzie było ostrzone :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Przecież te zdjęcia nic nie pokazują, bo równie dobrze można takie zrobić komórką, dlatego ja dawno temu przestałem oglądać sample i czytać testy
ja również coraz mniej czytam, a jak czytam to między wierszami - większość tekstów to dzieła ambasadorów, promotorów marki i innych "sponsobiorców"
Niewierze ze zrobili cos gorszego optycznie niz juz mieli.
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Niewierze ze zrobili cos gorszego optycznie niz juz mieli.
A skąd taka myśl?
Po tych samplach to jak wróżenie z fusów
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
A skąd taka myśl?
Po tych samplach to jak wróżenie z fusów
Dlatego pisze ze nie wierze, bo sample sa kiepskie. Jakby mieli szklo gorsze niz poprzednik to by nawet go nie pokazali
IMHO za wcześnie na jakieś wyroki.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
ja również coraz mniej czytam, a jak czytam to między wierszami - większość tekstów to dzieła ambasadorów, promotorów marki i innych "sponsobiorców"
Bez sensu, na tej zasadzie to można stwierdzić, że książek też czytam coraz mniej, bo napisane z myślą o tym żeby mi światopogląd wywrócić ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Bez sensu, na tej zasadzie to można stwierdzić, że książek też czytam coraz mniej, bo napisane z myślą o tym żeby mi światopogląd wywrócić ;).
I słusznie, ja już w ogóle książek nie czytam, bo nie chcę skończyć jak ten gość z Dziadów, co czytał co popadło za młodu i mu te książki zbójeckie zwichnęły skrzydła i wyłamały do góry. "Wszakże czytasz książki świeckie?" Nie, dziękuję, postoję.:p
Tak samo z recenzjami sprzętu i samplami. Nigdy wiadomo kto i po co je publikuje. :twisted: Nie ma to jak samemu przetestować, a jak już oglądać, to być może nie pstryki tylko dobrze zrobione zdjęcia. Bo np. w przypadkowym portrecie takim obiektywem na pełnej dziurze ostrość może się rozłożyć całkiem bez sensu.
Nie czytać ani recenzji, ani książek, a tym bardziej canon-board ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
IMHO za wcześnie na jakieś wyroki.
oj tam oj tam - nie czytam szumu marketingowego w celu podjęia decyzji zakupowych, reklam czy telewizji mango też nie oglądam :mrgreen: i daje się tak żyć :mrgreen:, może też dlatego że nie mam nic do kupienia :mrgreen: może sobie jakiś filtr kupię ale tu akurat wiem czego mi brakuje i nie muszę niczego czytać.
książki akurat czytam - ostatnio czytam Way Beyond Monochrome - w ramach takiego usystematyzowania wiedzy - czytam to z przyjemnością - ogólnie to lubię czytać ale nie przepadam za agresywnym marketingiem.