Niestety w żadnej z 4 pozycji nie pracuje.
Wersja do druku
Mam tego newella no i ogólnie wykonanie faktycznie ok... Ale gdy lampa zapięta na body i ruszam ją przód tył widzę jak lekko rozchodzi się plastik w dolnej części tak jak by śrubki były za słabo dokręcone. No i pokrycie wspomagania AF jest przesunięte ku górze i lekko w lewo. Ale gdy tylko lekko pchnie się lampe do przodu wspomagacz afa pokrywa idealnie środek punktów AF. Gdyby tylko lampa ciaśniej siedziała na sankach a nie minimalnie się ruszała było by idealnie. Może można coś zmodować by lampa siedziała ciaśniej na body ? Bo gdy np. ustawisz aparat ku górze lampa się lekko odchyla przez co af assistant nie pokrywa wcale pola... gdy kadrujemy na stopy idealnie na środku jest. Zmodowanie lampy by mocniej siedziała załatwiło by ten problem.
Z mocowaniem tych Chińskich to faktycznie jest różnie. Ale w którem miejscu się rozchodzi ? Próbowałem zrobić to u siebie i jest dość sztywno spasowane mocowanie.
Rozchodzi się tak:
łap filmik
https://megawrzuta.pl/download/cad11...dbb29429b.html
A pole pokrycia AF assistant jest tak u mnie:
Dolne partie tych kresek wchodzą w pole AF więc ostrość łapie - ale gdyby było to centralnie to skuteczność by znacznie wzrosła. Światło wpsomagające w tym Newellu jest bardzo mocne i jasne... Mocniejsze nawet niż w Canonie... Szkoda że nie jest idealnie centralnie.
Ale w sumie w Canonie 430tce wersji II tez to jest lekko przesunięte.
I tak było od nowości ? U siebie nie mam takiej szpary.
Od nowości... Ale gdy lampa sobie leży to też wszystko jest ok - ale najlepiej zapiąć ją na body i wtedy ruszać to dół pewnie też będzie ci się odchylał . A jak u Ciebie z pokryciem pół AF?
I jeszcze jendo pytanko - czy ten newell ma jakiś wskaźnik stanu baterii ?
Mam tą lampę dopiero od paru dni, niestety w przeciwieństwie do swojego odpowiednika YN nie ma wskaźnika stanu baterii.
Mam pytanie do posiadaczy tej lampy: czy w pewnych warunkach nie prześwietla wam?
czy ta lampa działa jako slave w zwykłym E-TTLu np z EOSem 700d? (czy tylko radiowo)