tak w fotografii nie oszczędza sie na optyce, w samochodach na oleju, oponach i chamulcach tak w DTP na monitorach i kartach grafiki ... na wszystkim innym możesz :wink:Cytat:
ale nie wiem, czy naprawde mi taki potrzebny.
Wersja do druku
tak w fotografii nie oszczędza sie na optyce, w samochodach na oleju, oponach i chamulcach tak w DTP na monitorach i kartach grafiki ... na wszystkim innym możesz :wink:Cytat:
ale nie wiem, czy naprawde mi taki potrzebny.
No właśnie. W fotografii oszczędzam (widać po stopce), a monitor nie jest do DTP (szczytowe wykorzystanie to zrobienie raz w roku plakatu)... Karte grafiki też mam lekko marną Radeon 9000 vivo. Poza tym moje doświadczenia z zakupem drogiego solidnego sprzętu są marne (płyty gł., monitory itd.) A i skąpy jestem ;)
ja mam rivę tnt 16mb i do obróbki fotografii mi starcza, ale w nowego Need for Speeda to nie ma szans pograć.
Ja używam soniaka E230 od około 3lat jest bez zmian(jasność , kontrast nie przekraczam 75%, a do czytania 50%). Siostrzeniec NECa po niecałych 4 latach wyżucił na śmietnik tak się wypalił (windows to był ciemny , ale już filmy to były czarne i wszystko na maxa). Mam też CTXa na trinitronie 8letniego i nie nażekam, troche się wypalił ale jasność i kontrast na 90% i jest the best. Na SONY bym nie nażekał gdyby telewizor w ciągu 6 lat nie zepsół by sie chyba z 9 razy ( a konkretnie tracil menu i kolory, w serwisie mówili że to rozładowanie elektrostatyczne to powoduje :evil: )
Tyle tyko że Sony już nie robi monitorów CRT.
Musze się pochalić. Dziś kupiłem EIZO T962. 21 cali. To jest rewelacja. Dzisiaj nie śpie tylko oglądam zdjęcia i filmy. Dobrze, że jutro wolne... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 8)
Podaj cene... i nie zapomnij dopisac do podpisu ;)
1200 + 100 za przedłużenie gwarancji do 6mcy + 100 za dowóz z Warszawy. Link do sprzedawcy na pierwszej stronie wątku.
Minęło kilka miesięcy, więc może jakieś nowe opinie i spostrzeżenia się pojawią.
Ciekaw jestem propozycji dot. 19" CRT - w oparciu o własne doświadczenie, podajcie producenta i model, w który warto zainwestować.
Cytat:
Zamieszczone przez Kubek
Ja mam NEC MultiSync 991SB 19" CRT i jest swietny.
Tylko przed jednym moge przestrzec - przy wyraznych kontrastach widac na nim dwaz poziome paski przez cala szerokosc. Dzwonilem do sklepu - powiedzieli ze wszystkie 19" CRT tak maja a im ostrzejszy i jasniejszy monitor (Nokia Monitor Test wykazal mi ze moj jest cholernie ostry tak ze nawet ma sklonnosci do moiry 8) ) tym to bardziej widoczne... nie uwierzylem - zadzwonilem do serwisu i tez mi to potwierdzili wiec juz dalem spokoj i sie przyzwyczailem.