oba jednak lepsze od 550d i 50d. Kwestia jakie masz obiektywy/chcesz mieć?
Wersja do druku
oba jednak lepsze od 550d i 50d. Kwestia jakie masz obiektywy/chcesz mieć?
Tak wiem. Decyzja tez jest podyktowana dostępnością na rynku. Pamiętajcie, ze przesiadam się z 550d. Nie jest łatwo w rozsądnych pieniądzach kupić coś normalnego.
5d to leciwy dziadek z wielkim sercem. 7d to wariat, którego wszędzie pełno.
Dla zdrowia to wole piwko wypic[emoji12]
A i tu masz racje, ze nie wiem co chce.
Jak sie trafi 5-tka to ja kupie.
5D mimo bardzo dobrej jakosci zdjec moze Cie zniechecic zacofaniem technologicznym i lepszej jakosci zdjecia moga tego nie zrekompensowac. 7D pod kazdym wzgledem bedzie lepszy od 550D tyle ze prawdziwy pazur jesli chodzi o szybkosc pokaze z obiektywami z szybkim i pewnym AF. Przegra jakoscia obrazka z 5D ale wedlug mnie bedzie chyba lepszym wyborem, biorac pod uwage ze nie bardzo wiesz czego chcesz :)
Ale jak już kupisz sobie 7d, to proponowałbym zmienić sigmę 35A na sigmę 18-35A zyskasz wtedy dużo więcej i będziesz mógł lepiej zdecyować co dalej w przyszłości zrobisz :)
Canon EOS 7D body - TYLKO 21tyś zdjęć (6082113765) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Chcę to kupić:)
Jakieś sugestie?
To mój pierwszy zakup używanego aparatu na allegro
http://m.olympus.co.uk/msite/en/c/ca...fications.html
Kup tego olka!
Przy kupnie używki poproś o zrzut ekranowy przebiegu z Eosinfo oraz o 2 -3 rawy nieba zrobionego na iso 100 przy f22 - tam zobaczysz jak ojest zabrudzona matryca - drobnymi pyłkami się nie przejmuj -są zawsze i na większości zdjęć do f11 ich nie widać - najgorsze są rysy i duże albo tłuste plamy.Na raw też będzie widać gdyby któryś pixel świecił na każdym zdjęciu będzie biała plama - albo zupełnie czarna w tym samym miejscu wielkości 1 pixela. ( dlatego poproś o 2-3 - ktoś kto sprzedaje może je umieścić np na dysku google bu ci skrzynki nie muliło.
7D ma solidna migawkę która sporo wytrzymuje więc nawet przebiegiem rzędu 100 tys bym się nie przejmował jak cena by była odpowiednio niska. Sprawdź czy sprzedający nie ma firmy filmującej - wtedy masz mały przebieg a matryca nieźle przygrzana.
Spójrz na forum optyczne.pl w dziale sprzedaż masz kilka ofert na canona 50D lub szukaj 7D. 5D raczej sobie odpuść bo wydasz kolejną kasę na szkła.