Bez przesady, do plastikowości to tu jeszcze daleko. Ładne portrety!
Wersja do druku
Bez przesady, do plastikowości to tu jeszcze daleko. Ładne portrety!
Jeszcze cosik mam
31.
32.
33. A tutaj bonusik, mała modelka (ucięłam jej trochę uszy bo stała mi pod nogami :D)
31 twarz przejechałaś ostro a dłoń jak u staruchy. Jak już poprawiasz to poprawiaj wszystko, a nie jedno ostro a drugie wcale
Kadry dobre, kolorystyka (obróbka) ciekawa - ma swój klimat. Ale retusz skóry twarzy trochę Ci nie idzie. Jeśli robisz to ręcznie, przejdź na automatyczną wtyczkę do LR/PS (np. Imagenomic Portraiture). Jeśli używasz wtyczki, to zmniejsz wartości wygładzania o połowę i przed wtyczką zrób miejscowe korekty grubszych niedoskonałości.
Kto używa wtyczki Portraiture i podobne ten nie jest retuszerem tylko karykaturzystą :)
14 i 16 - jeżeli kolor naturalny - to śliczne oczy ma dziewczyna, mniam, mniam...
Kanoniel Dolas krzyczał:
Kanibal, jak rany - prawdziwy Kanibal :)
ale oczy ładne.
--- Kolejny post ---
Nie znam się na portretach, ale możesz to rozwinąć, a raczej dlaczego, bo co - zbyt plastikowe wychodzą retusze, czy inaczej na to spoglądać, czego sam używasz - dopowiedz.
@igor58
hehehehehe... Czyżbyś poczuł się dotknięty moim ironicznym wywodem? Tyle w temacie :)
Chodzi o wtyczki do retuszu, nie o akcje, tekstury itp. Samemu trzeba dobrać zakres liczbowy dla silnika oprogramowania, a nie polegać na gotowych oprogramowaniach jadacych skórę na lalkę. Tyle w temacie.