Właściwie wszyscy (poza tamronem?) wypuścili nowe 50mm więc liczę że Canon ulegnie tej modzie.
Ale liczę też że i da nowa 50/1.4 z lepszym silnikiem.
Wersja do druku
Klient na pewno nie wyłapie. Tak samo jak nie wyłapie czy cykasz na 1.4 czy na 2.0
Jasna sprawa, pytanie czy będzie aż tak duży skok jakościowy w stosunku do starej 35tki żeby czerpać z tego korzyści po zrobieniu zdjęcia na tyle duże by stwierdzić warto było. Oprócz tego pozostaje pytanie czy warto upgrade zrobić z 35 mkI na mkII czy doinwestować w zupełnie inne szkło np. 85 LCytat:
To troche bez znaczenia - wieksza ilosc ostrych zdjec oznacza łatwiejsza prace. Zadowolony klient to tylko dodatek
To chyba pokaza dopiero testy i pierwsze relacje ;)
Tu nie chodzi o bardziej ostre zdjęcia ( bo i po co niby jeszcze ostrzejsze skoro dotychczasowe są już mega ostre). Tu chodzi o psychikę, zaspokojenie swoich żądz :D pragnień itp ;)
Ja na ostrosc nie narzekalem, ale AF moglby byc pewniejszy.. im dluzej uzywam 35'tki tym mniej celna sie staje.
Przyznam, że dopóki używałem 35 L na 5d mark Classic, to z czasem jakby się rozkalibrowała i coraz gorzej trafiała. Po podpięciu do 5d mark III dostała nowe życie i na 1,4 z dużej odległości łapie. Ciekawe z czego to wynika, czy puszka się rozjeżdża z czasem ?? Natomiast z 70-200 2.8 L nie miałem kłopotów nie ważne jakie body, zawsze żyleta i zawsze pewnie.Cytat:
Ja na ostrosc nie narzekalem, ale AF moglby byc pewniejszy.. im dluzej uzywam 35'tki tym mniej celna sie staje.