Na Allegro (w wyszukiwarce wrzuć hasło "Canon 6D tarcza pokretło przełącznik trybu DIAL") albo na AliExpress (w wyszukiwarce wrzuć hasło "NEW Top cover button mode dial For Canon 6D Camera Repair parts").
Wersja do druku
Na Allegro (w wyszukiwarce wrzuć hasło "Canon 6D tarcza pokretło przełącznik trybu DIAL") albo na AliExpress (w wyszukiwarce wrzuć hasło "NEW Top cover button mode dial For Canon 6D Camera Repair parts").
@mkamelg Dzięki. Trochę źle się wyraziłem. Chodziło mi o sprawdzone źródło części. Zamówię chyba najtańszą opcję https://www.aliexpress.com/item/Dial...333990272.html Dam znać jak dojdzie i czy jest to cokolwiek warte.
Koledzy, przymierzam sie do zakupu 6d. Poradzicie jaką używke kupić? Z przebiegiem miegawki 80tyś, czy z małym przebiegiem zdjęć, ale za to z filmowane ok 80h?
Nie sprawdzę, tak deklaruje sprzeawca. Mam świadomość, że o niczym to nie świadczy. Stąd moje pytanie, czy brać duzy przebieg, czy mały z filmowaniem?
Zrób zdjęcia kontrolne i oceń czy widzisz coś, czego nie powinno na nich być. Ja bym brał potargowawszy się zwyczajowo.
W sumie ten co ma większy przebieg niby bez filmowania, może okazać się że wcale mniej nie nakręcił filmów. Urok kupowania używanego body :roll:.
Zna ktoś i przytoczy może konkretne informacje na temat wpływu filmowania na aparat? Bo klapnięcia migawki, to sprawa czysto mechaniczna.
Filmowanie = zużycie matrycy.
Trzeba pomierzyć dead i hot pixele.
Pozdro.,
MxW.
Wysłano z H815 za pomocą Tapatalk2.
Dzięki, ok, ale chodziło mi o źródła, mogą być w j. angielskim.