mekii, podrzuć koleżance kadry z 85 i 135 :p
Wersja do druku
mekii, podrzuć koleżance kadry z 85 i 135 :p
85 1.2 i 35 1.4 <-- najladniejszy bokeh. Nie ma wiecej o czym dyskutowac :) i na pewno nie 135-tka.
Ku mojej wiedzy to jedno co jhest pewne u koleżanki zainsteresowane FF Canona to fakt że będzie to 5DmkII + 24 + 135... i pozostaje kwestia tego co jeszcze. :) i w tym rzecz.
czy dobrze rozumiem że ta koleżanka jeszcze nie zrobiła żadnego ślubu ?
Jeśli nie zrobiła to po co ładować pieniądze w 5d II i drogie stałki ?
stara 5d + 28 1.8 + 85 1.8 + 50 1.4
dzięki temu będzie wiedziała jaka ogniskowa jej "leży".
a na back up 30d.
wszystko będzie kosztowało około 10 tys.
Równie dobrze można wziasc zestaw 16-35 f2.8 II L, 50 f1.4, 85 f1.8 :)
O ile pamiętam, to kilka(dziesiąt) stron temu był wielki lament, narzekanie i psioczenie na niewielką czy papierową głębię (chociaż jak się przyjrzymy pełnym reportażom topowych foto, to wielu zmieni zdanie)...Cytat:
strasznie duza GO na kazdym Twoim zdjeciu, dlaczego tak focisz? Wyglada jakby najsnieszym Twoim obiektywem bylo 5.6
I tak źle, i tak niedobrze, oj.
Chyba znajdę dzisiaj chwilkę czasu i usunę te kilkaset postów offtopu, na razie zamykam bo przegięliście trochę. Osobiste jazdy, wytykanie sobie zdjęć, pączki, GO... ehh...
Około 700 postów offtopowych w ciągu ostatnich 3 miesięcy. Zaryzykuję otwarcie wątku ale naprawdę się zastanawiam czy jest sens :roll: .
Proszę nie kontynuować tematów klasy:
- a tego zdjęcia są be a tamtego fajne
- a GO na cropie i FF taka sama
- a ile wziąć za ślub
- a te warsztaty sa be a tamte fajne
- oceńcie moje zdjęcia
- oceńcie czy mam FF/BF w swoich szkłach
- czy reportaż fotograficzny jest sztuką (pytanie o sztukę w wątku sprzętowym? błagam...)
itp...
Wiem, że stałki to jasność i ostrość ale czy są tutaj osoby, które na ślubach głównie używają FF + 24-70 f2.8? Pomijając ciemne kościoły i cerkwie, ISO 1600-3200 + f2.8 powinno dać w pełni używalne czasy.