Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady
A tymczasem np. na valuebasket cena miło spadła :)
Gdyby ceny spadły jak na valuebasket to wchodził bym w ciemno ;) Mam jeszcze pytanie do użytkowników, gdyż mój kolega którego znam bdb. bardzo narzekał na AF w 1D III mogę mu wierzyć na słowo, jednak 7D II to AF z 1D IV 65 polowy nie 45. Szczerze powiem, że ja chcę kupić 7D II pod sport hokej na lodzie, jak jest z trafnością AF w szybkiej akcji jestem praktycznie zdecydowany ale chcę rozwiać wszelkie wątpliwości, bo w Nikonie tylko D4 proponuje mi to co daje 7D II :) Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Nikonfan
ja chcę kupić 7D II pod sport hokej na lodzie, jak jest z trafnością AF w szybkiej akcji jestem praktycznie zdecydowany ale chcę rozwiać wszelkie wątpliwości
Kto ma rozwiać Twoje wątpliwości
w kwestii fotografowania rycerzy na szklance ? .
Jeśli 7DII sprawdza się w koszykówce,czy futbolu ,to pewnie w tym niszowym sporcie również.
Zaryzykuj ,nie pożałujesz :mrgreen: .
Zysk może i niszowy za to najszybszy zespołowy sport ;) dla mnie najpiękniejszy jak i motocross :) Będę musiał zaryzykować :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
7d2 to nie AF z 1d4....
A z którego RTSiak jeśli mógłbyś mi przybliżyć ;)
Rozumiem, byłem przekonany że 1D ale coś mi się pokręciło bo ponoć jest tylko podobny do zastosowanego w 1DX ;) No cóż zobaczymy jak to będzie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Nikonfan
Rozumiem, byłem przekonany że 1D ale coś mi się pokręciło bo ponoć jest tylko podobny do zastosowanego w 1DX ;) No cóż zobaczymy jak to będzie ;)
Będzie dobrze.
Canon 7D mkII ma na pokładzie wiele rozwiązań stosowanych wcześniej w 1DX. Np: "... zastosowano wykorzystywaną w aparacie 1D X technologię EOS iTR AF i AI Servo AF III, dzięki której uzyskano dokładne śledzenie obiektu w ruchu..."
7d mk1 tez mial miec super AF a była kiszka niesamowita, 7dmk2 nie testowalem jeszcze