Tatanka74 Jak już będziesz mieć tą pozycję, to podziel się uwagami na jej temat :!: Jeśli miałaś wcześniejsze wydanie, to jakie są różnice w porównaniu z tym najnowszym :?:
Wersja do druku
Tatanka74 Jak już będziesz mieć tą pozycję, to podziel się uwagami na jej temat :!: Jeśli miałaś wcześniejsze wydanie, to jakie są różnice w porównaniu z tym najnowszym :?:
No niestety to mój pierwszy egzemplarz,kupiłam zachęcona wszystkimi opiniami na CB, więc nie mam szansy na porównanie z poprzednimi wydaniami, ale cytując za Autorem: "...możliwe stało się trzecie wydanie, które można byłoby nawet uznać za piąte, jeśli uwzględnić, że jest przecież kontynuacją książki: O fotografowaniu, napisanej w roku 1982." oczywiście zostało ono unowocześnione na przestrzeni czasu - teraz ma 200 fotografii zamiast 50 z opisami nastaw i opisami sytuacji.
A przeczytanie trochę mi zajmie, bo format i waga książki nie pozwala na wożenie jej tramwajem i czytanie jak się nadaży okazja.
Myślę, że jak weźmiesz Mroczka nie będziesz żałował. To naprawdę świetna pozycja, która się CZYTA.
Napisana w sposób bardzo przystępny, bez "profesjonalnego bełkotu" i omawia najważniejsze sprawy.
Zman wcześniejsze wydanie, ale i tak kupiłem najnowsze by ją przeczytać, czasem zajrzeć i mieć :-)
A wg mnie Mroczek dla całkowitego (lub prawie) laika się nie nadaje - trzeba mieć pojęcie już o tym co się czyta.. na początek lepsza będzie choćby Szkoła fotografowania NG czy coś Freemana, świetne pozycje Bryana Pattersona czy Mroczka moim skromnym zdaniem lepiej zostawić "na deser".. Mroczka mam 1 wydanie, 3cie wczoraj helion wysłał więc będę miał porównanie..
Kupowałem w przeszłości co nieco w Helionie, między innymi Kelbyego, i przysłali mi mail z kuponem rabatowym - 20% zniżki, to znaczy, że Mroczek kosztował mnie 55,20 pln. Uroczo. Zerknąłem wgłąb wątku. Rabat powszechny. Potwierdzam, kod ten sam. Można wklejać
te 20% zniżki to najbardziej namacalne, co dało mi to forum :P
Różnice w wydaniu nowym:
-inny układ (kolejność) rozdziałów;
-dodatkowo rozdział o fotografowaniu krajobrazów, we wcześniejszym był tylko o fotografowaniu w plenerze;
-nieco zmieniona/uaktualniona i rozszerzona treść rozdziałów;
-część zdjęć usunięto i dodano nowe;
-dołączono CD ze zdjęciami z książki.
mroczek
http://www.allegro.pl/search.php?str...6637&country=1
freeman
http://www.allegro.pl/search.php?str...at=1&country=1
polecicie ktoras pozycje z tych tutaj dostepnych ??
Kupiłem wczoraj w empik-u Freemana "Światło i oświetlenie..."54,90zł. I dzisiaj mam przekonanie, że nie wyrzuciłem pieniędzy w błoto!.