Szkoda, że wątek przed Twoim pytaniem umarł. ;)
Wersja do druku
Szkoda, że wątek przed Twoim pytaniem umarł. ;)
Dokładnie.
Przez chwilę zastnawiałem się jak mógłbym pomóc (ciężko byłoby mi wziąć odpowiedzialność za "wszystko", ale jakiś wkład - na podstawie doświadczeń - mógłbym włożyć).
Ziarnko do ziarnka i uzbierałaby się miarka.
Może warto przemyśleć temat ponownie, jednak bardziej merytorycznie?
Pomysł z tym stowarzyszeniem na pewno miałby rację bytu, ale musiałby go poprzeć, ktoś z bardziej doświadczonych użytkowników tego forum (czyt. takich co mają coś do powiedzenia) i jego działalność (czy nawet pomysł) został rozpowszechniony na inne fora (na innych też pojawiały się takie pomysły).
Fotografia interesują się różni ludzie, zajmujący się różnymi dziedzinami życia, więc na pewno cześć z nich by też jakoś pomogła.
Rozumie :)
Z tego co sprawdzałem na mecze klubów piłki nożnej wymagają albo legitymacji fotoreporterskiej (np. PGE Bełchatów) lub załatwienia akredytacji przez redakcję (np. Legia Warszawa).Cytat:
Chyba trzeba by było teraz rozdzielić "legitymacja" od "akredytacja". No bo akredytacja zależy od organizatora.
Po napisaniu do nich e-maila nieraz nie robią problemu (testowałem to ale w branży kulturystycznej). Teraz czekam na odpowiedź w sprawie koncertu, ale pisałem jako zwykła osoba, ciekawy jestem co mi odpiszą na tego e-maila.Cytat:
Ale raczej zazwyczaj jak serwis jest znany to nie ma problemu z akredytacją.
Ale i tak sądzę, że posiadanie legitymacji wydanej np. przez zarejestrowany serwis internetowy, który otrzymał numer ISSN wiele by pomogło. A jak nie to muszę nadal latać po lokalnych gazetach :/
No to co Cię powstrzymuje przed zarejestrowaniem serwisów skoro jesteś ich właścicielem - i otrzymaniu numeru ISSN - o ile pamiętam chyba to bezpłatne było - załatwiało się w bibliotece narodowej chyba..
edit: informacje tu: http://www.bn.org.pl/index.php?id=7&issn
Legitymacja prasowa (w przypadku imprez sportowych) jest naprawdę mało ważna.
Ważna jest akredytacja wydawana niezależnie od legitymacji (przyznawana po prostu redakcjom, bądź konkretnym osobom)
Oczywiście istnieje bardzo dużo imprez sportowych, gdzie się po prostu wchodzi.
:)
czy taki serwis moze starac sie o ISSN:
www.siatka.tbg.net.pl ????>?????
Każda się może starać,
Robisz screeny, drukujesz tam wszystko, uzupełniasz stronę o adres redakcji i wydawcy i red. naczelnego i ślesz to do Biblioteki Narodowej, po paru tygodniach masz odpowiedź (do mnie dzwoniła kobieta bo nie było danych wydawcy) no i przysyłają taką pocztówkę o przyznaniu numeru dla strony numeru ISSN i wszystko:)