ja wysylalem cashbacka na poczatku grudnia i wczoraj dostalem, tyle ze nie maila z przeprosinami, a gotowke ;)
Wersja do druku
ja wysylalem cashbacka na poczatku grudnia i wczoraj dostalem, tyle ze nie maila z przeprosinami, a gotowke ;)
Mam banalne pytanko czy u Was po zgłoszeniu wydruk, który mam wysłać też wygląda jak wydruk żywcem całej stronki formularza gdzie wpisujemy + numer referencyjny zgłoszenia? Wyszło tego 6 stron z czego 2 ostatnie czyste.
Czekam na zwrot i dzisiaj dostałem takiego maila:
Drogi/a Tomasz Kubis,
Zleciliśmy przelanie należnego Ci zwrotu części zapłaty PLN385 na konto
bankowe, podane w twoim formularzu zgłoszeniowym. Zlecenie nie zostało
zrealizowane z powodu niekompletnych lub błędnych danych Twojego konta
bankowego.
Prosimy podać:
Numer IBAN swojego rachunku
Kod SWIFT banku
Nazwę banku
Miasto, w którym bank ma swoja siedzibę
Powyższe dane prosimy przesłać na adres e-mail:
enquiry@submissionstatus.com
Można też przekazać powyższe dane telefonicznie - numer telefonu:
Polska: 0-0-800-1213060
Z poważaniem,
Faktycznie nie podałem kodu SWIFT.Dzisiaj odesłałem maila ze wszystkimi danymi a jutro dodatkowo zadzwonię na infolinie i podam jeszcze raz.Mam nadzieję że teraz kasa dotrze na moje konto bez problemów.
Pozdrawiam
Ja dzis dostałem maila z potwierdzeniem otrzymania przesyłki ale wysłanej faxem bo pocztowa chyba jeszcze do nich nie doszła :(
Kasa przyszła, po niecałym miesiącu. Najpierw zarejestrowali, potem przepraszali że mają opóźnienie a teraz bez żadnego e-maila kasa pojawiła się na koncie-bez żadnych potrąceń.
Właśnie sprawdziłem konto, przyszła pełna kwota 810zł bez żadnych potrąceń (mbank).
Też już mam, bez potrąceń - mBank.
Ja też z przyjemnością odnotowałem dziś wpływ 270zł (bez potrąceń) na konto w mBanku :)
Wysłałem zgłoszenie 11.12.2007