ja już mam ich w dup%# , dno a nie serwis , jak ktoś ma gw to chyba wolał bym do Berlin wysłać
Wersja do druku
ja już mam ich w dup%# , dno a nie serwis , jak ktoś ma gw to chyba wolał bym do Berlin wysłać
No to mnie nie pocieszyliście. Nie dość, że czekałem 3 tygodnie na naprawę vo nie mieli płyty głównej a wcześniej im się pomylił nr zlecenia. Ciekawe jak długo będę czekał na aparat bo najpierw idzie do Komorowa a potem do rtv euro. Obawiam się, że jak będzie coś nie tak będzie awantura
Witam
No i każdy ma inne doświadczenie z Żytnią.
Nie będę dublować postów ale polecam moje przeboje z 1000D
LINK DO POSTU
Może nie jest tak źle jak by się wydawało. Nie bronię nikogo ale ja jestem potencjalnym zadowolonym klientem.
Byli uczciwi, a to naważniejsze.
Hehe czyli przez 3 tyg wprowadzali cie w błąd , ale w rezultacie nie kosztowało cie to nic i zrobili wiec jesteś zadowolony , tak można to skreślić ?
Ja już pasuje z tym serwisem. Nie mam ochoty walczyć dalej bo to śmieszne. Teraz się okazało że jednak matówka była czyszczona , przedmuchane niby , bez wyjmowania.
MM-architekci ja jeszcze go nie dostałem. Miał być wysłany dzisiaj. Jutro będzie interwencja czy go wyślą jutro
No to tym bardziej już oceniasz usługę ? :D No przepraszam ja cię ;]
Dostałem informację z serwisu, że to sklep musi dać zlecenie żeby odesłali aparat a sklep mówi, że to serwis. Rzecznik konsumenta, że to odpowiada serwis
No czyli nadal utrzymujesz że to dobry serwis skoro sami nie wiedzą co powinni zrobić ? ;]
Nie napisałem, że jestem zadowolony. Ciekawe ile jeszcze będą mnie zwodzić
A przepraszam pomyliłem dwie osoby i zamieszałem ;]