Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
a miałeś go w ręku bo ja miewam często i obudowa jest głownie metalowa
Owszem, miałem. Na górze jest sam plastik ze względu na GPS i WiFi. Ogólnie cały plastik na tym body jest gorszej jakości niż np. w starym 5D.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
jesli przez 6D mkII rozumiesz ten teoretyczny mirrorless. ale IMHO to nie tak...
Nie, nowe 6D lustro to będzie miało...
Jednak zapowiedzi, że body w porównaniu ze starym 6D będzie mniejsze i lżejsze jakoś specjalnie nie napawają mnie optymizmem.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Owszem, miałem. Na górze jest sam plastik ze względu na GPS i WiFi. Ogólnie cały plastik na tym body jest gorszej jakości niż np. w starym 5D.
A w 5d4 co jest na górze? To samo, czyli kompozyt. Glass-filled polycarbonate.
Kruchość 6d jakoś nie spędza mi snu z powiek. I tak sorzedam go w doskonałym stanie, jak każdy korpus jaki miałem przedtem.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Nie, nowe 6D lustro to będzie miało...
Jednak zapowiedzi, że body w porównaniu ze starym 6D będzie mniejsze i lżejsze jakoś specjalnie nie napawają mnie optymizmem.
No to 5d4 też pewnie Cię nie napawa, bo jest lżejsze niż 5d3 i to dlatego właśnie wielu poważnych fotografów ociąga się z zakupem tej skądinąd niezłej puszki.....;)
Już nic więcej tam się nie da wykastrować więc padło na lustro :D.
Cytat:
Zamieszczone przez
AdamMaxx
Już nic więcej tam się nie da wykastrować więc padło na lustro :D.
różnica pomiędzy słabym autofocusem semi-pro 5DII a słabym autofocusem entry-level 6D jest iluzoryczna :mrgreen: i ja osobiście wolę lżejszego grata nosić :mrgreen: a i w bonusie banding w cieniach na 6D się nie pojawia :mrgreen:
Wg CR, informacje o braku 6d2 i zrobieniu go jako bezlususterkowca to bujda.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Ja roznice w AF widze.
tak w 6D jest lepszy, podobnie jak generowany przez 6D obraz też jest lepszy :mrgreen:
Oczywiście, że jest lepszy. Brak bandingu, lepsze wysokie iso, łatwiejszy w obróbce.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
tak w 6D jest lepszy, podobnie jak generowany przez 6D obraz też jest lepszy :mrgreen:
ale miales oba i porobiles dostatecznie duzo zdjec, zeby wyrobic sobie opinie?
AF jest zdecydowanie lepszy w 6 niż w 5_II. Robiłem testy w ciemnym pokoju. 6 się nie myliła czego o 5 nie mogę powiedzieć.