Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Niech ktoś proszę to zainstaluje i powie, czy dalej działają sigmy/tamrony :D
Mnie Canon pokonał jak po jednej aktualizacji firmware w C100 tamron zaczął mi przed imprezą wieszać kamerę. Także sprawdzajcie to dobrze i z zapasem czasowym.
Teraz wyszły aktualizacje do kilku modeli Canonów, oprócz 6D jest jeszcze 70D, 100D, 700D i 1300D.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Mnie Canon pokonał jak po jednej aktualizacji firmware w C100 tamron zaczął mi przed imprezą wieszać kamerę.
no nie, pokonał Cie tamron, niby dlaczego C ma sie troszczyc o poprawne działanie szkieł innych producentów? uznaje ze ma wystarczajaco duzo róznych obiektywów i kazdy moze znaleśc cos dla siebie, to hodowcy kundli powinni zabiegac (badaniami, lub opłacaniem kasy do C) zeby wszystko z ich sprzetem było Ok,C ma pilnowac kasy dla udziałowców i tyle.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Niech ktoś proszę
to zainstaluje i powie, czy dalej działają sigmy/tamrony :D
jak nie masz tego obiektywu którego pracę poprawiają to po prostu nie instaluj - ja tak zrobię, poprawki firmwaru które coś wniosły u canona można policzyć na palcu jednej ręki (palcu!) - zwykle poprawiają literówkę w jakimś egzotycznym języku.
Gdyby się komuś nie chciało szukać co to za epokowe ulepszenie oferuje Canon w najnowszym oprogramowaniu 1.1.7 to wkleję:
"Usunięto problem, który uniemożliwiał stosowanie przez aparat korekcji aberracji obiektywu EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM nawet po włączeniu tej opcji."
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
no nie, pokonał Cie tamron, niby dlaczego C ma sie troszczyc o poprawne działanie szkieł innych producentów? uznaje ze ma wystarczajaco duzo róznych obiektywów i kazdy moze znaleśc cos dla siebie, to hodowcy kundli powinni zabiegac (badaniami, lub opłacaniem kasy do C) zeby wszystko z ich sprzetem było Ok,C ma pilnowac kasy dla udziałowców i tyle.
Dlatego od dłuższego czasu kundli nie kupuję.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Dlatego od dłuższego czasu kundli nie kupuję.
mam to samo :-)
(jesli bym sie miał "złamać" to tylko dla sigmy 20/1.4) ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
Dokładnie tak zrobiłem. Systemowej alternatywy nie obyło.
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
Tym bardziej, iż ostatnimi czasy hodowcy się tak rozpanoszyli, że niektóre słoje podchodzą cenami pod systemowe czy nieraz je przewyższają.
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
mam to samo :-)
Ja się dziwię, że jeszcze się nie złamałeś;)