Widze na telefonie ale na kompie nie widze Twoich zdjęć :(
Na domowym chyb awidziałem wczoraj :)
A skąd Ty jesteś?
Wersja do druku
Widze na telefonie ale na kompie nie widze Twoich zdjęć :(
Na domowym chyb awidziałem wczoraj :)
A skąd Ty jesteś?
Dla mnie ta dyskusja jest ciekawa. Znacznie ciekawsza niż kolejny wątek z cyklu "Najlepsze zdjęcia z ... bez komentarza", z którego nie wiele się dowiem, bo zdjęcia są w formacie dla filatelistów. Przykłady, które pokazuje BC1 (choćby teraz krwawodzioby) są bardziej przemawiające. Sam miałem zamiar zrobić coś podobnego, ale póki co obiektyw nie dotarł w moje ręce.
Testował może ktos ten obiektyw na jakis pokazach lotniczych?
Jak się sprawował?
Sezon się jeszcze na pokazy nie zaczął, a szkło de facto między sezonami się pojawiło ;)
Tu z forum spotterskiego do poczytania http://www.forum.spotter.pl/tamron-1...957/index.html
Moj kolega Nikonowiec też jest ostro napalony, ale na razie do N nic nie ma ;)
Bo canonierzy robią za beta testerów ;)
Jest i inne wytłumaczenie tegoż: poprostu zapotrzebowanie na Tamiego do Canona jest tak wielkie i nie spada, że pochłania całe moce produkcyjne i z punktu widzenia producenta nie opłaca się uruchamiać, póki co ścieżki Nikona. Gdzieś tam na blogach czytałem że Nikonowcy może poczekają i parę miesięcy.
Wersja do Nikona jest zapowiedziana na połowę kwietnia ale zapewne dostępność będzie taka jak teraz z C czyli kilka sztuk w dostawie na cały kraj!
Faktycznie sprzedaż i zainteresowanie tym obiektywem przerosło Tamrona i sytuacja ma się poprawić dopiero w połowie roku (do końca czerwca). Więc jeśli komuś zależy na tym szkle proponuję ubić wieprzka, zabrać ze sobą 2 reklamówki kiełbasy i kaszanki i jechać do sklepu rozmawiać ze sprzedawcą. Takie czasy, jak tu żyć?