Odp: [KrZyChUM] Dzika przyroda
Cytat:
Zamieszczone przez
cubbus
A co myszak ma z okiem?
Nic :-). To migotka, czyli trzecia powieka, która u ptaków dziennych jest przezroczysta. Spoglądając pod słońce złapało zafarb nieba i dodatkowo widać żyłki w oku.
[KrZyChUM] Dzika przyroda - Krogulec
Dziś krogulec (Accipiter nisus).
395.
[ Większe -
500px ]
396.
397.
Szczerze? :)
Pierwsze niezłe. Drugie... Takie sobie. Trzecie... absolutnie doskonałe.
Taki sam łobuz porywa moje sikorki:(
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Szczerze? :)
Pierwsze niezłe. Drugie... Takie sobie. Trzecie... absolutnie doskonałe.
Taki sam łobuz porywa moje sikorki:(
Sorry, taki mamy klimat ;-).
Mnie akurat podoba się pierwsze, ponieważ to naturalne miejsce polowania tego drapieżnika. I jego zachowanie, jak usiądzie i przewraca naokoło głową lustrując całe otoczenie.
Trzecie, mocno sterylne, też fajne. Głównie dlatego, że usiadł tam gdzie chciałbym żeby usiadł :-).
Cytat:
Zamieszczone przez
KrZyChUM
Sorry, taki mamy klimat ;-).
Mnie akurat podoba się pierwsze, ponieważ to naturalne miejsce polowania tego drapieżnika. I jego zachowanie, jak usiądzie i przewraca naokoło głową lustrując całe otoczenie.
Trzecie, mocno sterylne, też fajne. Głównie dlatego, że usiadł tam gdzie chciałbym żeby usiadł :-).
Po uważnym przyjrzeniu się..... zmieniłem zdanie:) Pierwsze - bardzo dobre, drugie - takie sobie ( chyba nie do końca trafione ) trzecie - doskonałe.
[KrZyChUM] Dzika przyroda
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Po uważnym przyjrzeniu się..... zmieniłem zdanie:) Pierwsze - bardzo dobre, drugie - takie sobie ( chyba nie do końca trafione ) trzecie - doskonałe.
Drugie jest także trafione :-). W zasadzie odrzucam nietrafione kadry. Czasami po pomniejszeniu, w zależności od tego co jest na zdjęciu, jakość nieco ginie.
Kiedy ja upoluję takie ptaki ?, eh upolować to pikuś , pozostaje jedynie poprawnie wykadrować i może się uda :)
Fajny ten dzięcioł, taki tłuścioch :)
Myszaki z bliższej perspektywy.