Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM
Cytat:
Zamieszczone przez
happytommy
to skoro z elą jest tak źle, to czemu jest tak dobrze:mrgreen:
źle nie jest, tylko inni stają się lepsi (Sigma), jak by nie było ta Sigma optycznie jest po prostu lepsza...
Cytat:
Zamieszczone przez
happytommy
źle nie jest, tylko inni stają się lepsi (Sigma), jak by nie było ta Sigma optycznie jest po prostu lepsza...
.. o ile uda sie jej wyostrzyc poprawnie lub na czas .. ale to przeciez pikuś, komu potrzebny sprawny AF :mrgreen:
wystarczy kupić niewadliwą sztukę i będzie bardzo dobrze :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
.. o ile uda sie jej wyostrzyc poprawnie lub na czas .. ale to przeciez pikuś, komu potrzebny sprawny AF :mrgreen:
Jeśli chodzi o prędkość to przesadzasz. Ludzie robią 85L reportaże i nie ma tragedii, a co dopiero tą sigmą.
Do reportazu uzywa sie nieco innych ogniskowych niz 85mm. To ze ktos zrobil fotke na weselu 85L nie oznacza ze to reporterskie szklo.
Może uda mi się jutro podpiąć tę Sigmę do 5DII to się przekonam jak to chodzi...
A tak z innej beczki to mam pytanie do Cichego odnośnie testu, kiedy ewentualnie będzie?
Tak sobie czytam i czytam i widzę, że jeszcze nikt nie porównał konkretnie tych dwóch szkieł a jest tutaj tylko stado krzykaczy, którzy nawet nie mieli tych szkieł w łapach. Niech ktoś zrobi konkretny test a nie tylko bicie piany uskuteczniacie. Osobiście z pełną rezerwą podchodzę do tego szkła bo miałem kilka Sigm i wiem do czego jest ona zdolna. Mam nadzieję, że przerwą tym modelem tendencje do nietrafiania i poprawią szybkość.
Cytat:
Zamieszczone przez
Flores
Tak sobie czytam i czytam i widzę, że jeszcze nikt nie porównał konkretnie tych dwóch szkieł a jest tutaj tylko stado krzykaczy, którzy nawet nie mieli tych szkieł w łapach. Niech ktoś zrobi konkretny test a nie tylko bicie piany uskuteczniacie.
Czyżbyś się zgłaszał na ochotnika? :mrgreen: