Fakt faktem, że podoba mi się kształt body :-D Nabrało fajnych kształtów.
Wersja do druku
Fakt faktem, że podoba mi się kształt body :-D Nabrało fajnych kształtów.
Tylko w przypadku modeli przedprodukcyjnych najczęściej producenci nie pozwalają zamieszczać zdjęć z tego aparatu. Można opisać jak się nim fotografuje, ale najważniejszego nie zobaczysz.
Same testy też muszą chwilę potrwać, przetestować taki aparat dokładnie to nie jest godzina roboty. Aparatów co prawda nie testowałem, ale robiłem testy innego sprzętu i potem pisałem artykuły o tym, to jest sporo pracy. Samo napisanie tekstu to 3 - 4 godziny jak się ma zebrane dane. A wcześniej trzeba zrobić sporo zdjęć, przemielić je przez programy testowe. Potem jeszcze test skleić graficznie w całość.
Witam,
już pomalutku są coraz lepsze oferty :
http://cgi.ebay.ie/Canon-EOS-60D-DSL...item4cf1e9a975
W tej chwili 907 € + ok 40 transport, czyli przy dość niskim obecnei kursie 4.03 wychodzi 3.816,90 z dwuletnią gwarancją.
Pozdrawiam,
Jacek
[QUOTE=jacek-ie;880456]Witam,
już pomalutku są coraz lepsze oferty :
http://cgi.ebay.ie/Canon-EOS-60D-DSL...item4cf1e9a975
Ciekawie wypada porównanie cen (body) Canona 60D z Canonem 50d.
w Stanach różnica stanowi 150 USD (Adorama)
w UK różnica to ok. 150 funtów (amazon.co.uk),
a w Polsce? Ceny w Fotojokerze na dzień dzisiejszy 4066-2692= więcej niż 300 funtów różnicy :???:
Przeciez to od dawna wiadomo, tak bywa w krajach miodem i mlekiem plynacych.
W tym momencie, naprawdę lepiej wziąć 7D. Stosunkowo niewielka dopłata do o klasę lepszego body. Choć obrazek będzie pewnie identyczny.
No dziś jestem po macaniu body w Fotojockerze. Ogólnie fajnie leży podobnie jak 50D (jak dla mnie) ale malutkie jakieś gabarytowo :-D
Kurdę w pierwszej chwili gdy go zobaczyłem za szybą obok 50-tki to pomyślałem sobie, że to przejściówka pomiędzy 550D, a 50D ;-)
Różnice w cenie pomiędzy 50 i 60 nie nastraja optymizmem za nowość rynkową.
Dotąd nie zależało mi specjalnie na ruchomym wyświetlaczu, ale po wypróbowaniu w sklepie, fotografowanie z Live View trzymając aparat na brzuchu jak 6x6 z matówką i kominem bardzo mi pasuje.
I chyba ostrzy kontrastowo trochę szybciej. Już nie trzeba udawać zombie z Live View.