Dokładnie. Ja to uważam za zaletę obiektywu.
Wersja do druku
Chłopaki, poradźcie.
Zdecydowałem się na 35/2 do swojego 5d (wersja 1), mam tylko dylemat czy kupić go wysyłkowo czy pofatygować się do Wwy celem przestrzelenia i dobrania właściwego egzemplarza. Czy taki test jest w ogóle potrzebny w przypadku tego szkła? Jak jest z rozrzutem jakościowym poszczególnych egzemplarzy? Może niepotrzebnie się cykam i można brać wysyłkowo?
Pozdro!
Wysyłkowo przez neta? Masz 10 dni na testy i możesz odesłać jak ci szkło nie pasuje
Obaj z kumplem 35 2.0 kupowalismy w ciemno w roznym czasie od roznych ludzi.. oba egzemplaze bdb:)
A jak jest z pierścieniem ostrości bo optyczni piszą, że jest niestabilny i chwiejny?
Pomimo swojej szczątkowości daje się nim manualnie ostrzyć, i to całkiem wygodnie :smile: Niestabilny i chwiejny? Nieee!
Ja dzisiaj się bawiłem 35/2 i muszę przyznać rację. Po jakimś czasie jest faktycznie niestabilny i chwiejny. Jednak generalnie to plastik, wiec nie spodziewajmy się cudów za tą cenę :)
Ta cena to by było w okolicach 50 1.8... On już jednak trochę kosztuje... :(Cytat:
Jednak generalnie to plastik, wiec nie spodziewajmy się cudów za tą cenę
Jak znajdę znowu czas na fotografowanie to raczej będę przymierzał się do elki. AF jest miły.