Odp: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated
Powiem że kupiłem i nie żałuję, plastyka i ostrość jak się trafi są po prostu cudowne. Mam jednak jedno pytanie: Jak realizowana jest gwarancje? Nic mi się na szczęście nie psuje, ale zauważyłem że w pudełku nie było żadnego świstka czy coś, a niby jest 36 miesięcy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Majkes
Powiem że kupiłem i nie żałuję, plastyka i ostrość jak się trafi są po prostu cudowne. Mam jednak jedno pytanie: Jak realizowana jest gwarancje? Nic mi się na szczęście nie psuje, ale zauważyłem że w pudełku nie było żadnego świstka czy coś, a niby jest 36 miesięcy.
To pytanie powinieneś skierować do sprzedawcy, od którego kupiłeś obiektyw.
Live wiev do czasów jak nie nazbieram na matówkę. Próbuje czasem przez wizjer w 600d i tak na f4 da sie trafiać całkiem nieźle, oczywiście street. Sesje tylko live wiev. Z magic lantern proste i szybkie. Plastyka powala
Cytat:
Zamieszczone przez
Majkes
Mam jednak jedno pytanie: Jak realizowana jest gwarancje? Nic mi się na szczęście nie psuje, ale zauważyłem że w pudełku nie było żadnego świstka czy coś, a niby jest 36 miesięcy.
Posiadałem w systemie Pentaksa Falcona 85mm 1.4 (klon Samyanga) i dwukrotnie reklamowałem z powodu blokującej się przysłony. W obu przypadkach dostałem nowy obiektyw. Również karty gwarancyjnej nie dostałem w pudełku. Miałem tylko maleńki paragon.
ja się "targnąłem" na matówkę, ale efekty słabiutkie
Potwierdzam, mam matówkę z klinem do mojej 5D i ostrzenie na oko bez LV graniczy z cudem. Jeżeli cokolwiek tutaj ostrzyć to tylko na LV. No chyba że lecimy serią i wywalamy później 95% zdjęć.
siudym jest mistrzem ostrzenia na oko (czasem też leci serią)
nie mam matówki z klinem, ale Ef-s
Nie wiem jak można mieć takie problemy z ostrzeniem, żeby uciekać się tylko do LV i do tego mówić, że i to graniczy z cudem... Używałem tego obiektywu na ślubie kuzyna na 1.4 (kościół, sala, tańce) i naprawdę jest mało nietrafionych zdjęć... Więc skoro w ruchu da się trafiać to nie widzę problemu. Oczywiście oryginalna matówka, żadne powiększające.
1
2
3
4
Zdjęcia dałem jako linki, ponieważ są szersze, niż dopuszczalna wielkość na forum.