ja robilem w tarnowie (byli tez ludzie z nowego sacza, krakowa etc) i zaplacilem 50zl i mam legitymacje na czas nieokreslony i nie ma okreslonego terenu obowiazywania np. malopolska
Wersja do druku
ja robilem w tarnowie (byli tez ludzie z nowego sacza, krakowa etc) i zaplacilem 50zl i mam legitymacje na czas nieokreslony i nie ma okreslonego terenu obowiazywania np. malopolska
Witam.
W Gnieznie pierwsze z dwoch spotkan jest 8 listopada o godz. 14.00. Ceny calego szkolenia nie znam, w zeszlym roku bylo 50zl, w tym mysle ze bedzie tak samo.
Mam już szczegóły odnośnie kursu w Archidiecezji Poznańskiej:
www.archpoznan.pl
Osobiscie kurs konczylem w Radomiu w roku 2000 i choc legitymacja przeze mnie otrzymana ma wiele rubryk podpis organizator zlozyl tylko w pierwszej, stwierdzajac jej aktualnosc przez rok. Od tego czasu legitymacja powedrowala na samo dno torby, a ja posluguje sie tylko identyfikatorem...;)
Pozdrawiam
Widze, ze nadal wiele osob jest zainteresowanych kursem :) nie tak dawno szukalem czegos na slasku ale nie znalazlem, zrobilem kurs w krakowie - kosztowalo mnie to ok 100 zl :-? w kurii sosnowieckiej jak wczesniej wspomnialem bedzie kurs na wielkanoc. Podaje link do kursow moze ktos bedzie jeszcze zainteresowany:
http://diecezja.pl/index.php?page=kurs
Terminy najbliższych kursów:
- 4-5 listopada (wtorek-środa),
- 2-3 grudnia (wtorek-środa).
Nie ma tam egzaminu placisz i masz... :-? kurs odbywa sie w ciagu dwoch dni popoludniami - po trzy godziny na dzien.
Pozdrowienia:mrgreen:
Nie wiem czy można samemu.
Teoretycznie, godny czy niegodny to nie powinno mieć znaczenia. Każdy człowiek jest godny, a uznanie 'klienta' przez prowadzącego kurs za 'niegodnego', było by raczej dyskryminacją.
Istotą tego kursu jest przecież nauczenie ludzi zachowania się w kościele... ale zaraz, zaraz. Przecież teoretycznie wszyscy 'wierzący' wiedzą jak się zachować w kościele. Taka wiedza jest chyba najbardziej potrzebna wyznawcom innych religii, którzy nie znają 'zasad' panujących w kościele katolickim. Więc jeżeli za 'godnych' teoretycznie uznano tych, których proboszcz często widzi u Komunii/spowiedzi, to jaki to ma sens? Nasza narodowa religia chce utrzymać 'monopol' i mieć 'swoich ludzi'. ;)
Witam
A może ktoś z Was się orientuje kiedy w Warszawie takie kursy się odbedą i w którym Kościele?
Podlaczam sie do pytania - najlepiej cos w okolicach stolicy.