Testował już ktoś PIXEL VERTAX BG-E11 do Canon 5D III ? Nigdzie nie mogę opinie znaleźć :(
Wersja do druku
Testował już ktoś PIXEL VERTAX BG-E11 do Canon 5D III ? Nigdzie nie mogę opinie znaleźć :(
Poczytaj kilka stron wcześniej... bo widać za bardzo nie szukałeś
Czytałem, ale niewiele tam jest - jedna osoba trzymała go w rękach i to widać średnio nastawiona do zamienników :)
Chciałbym opinii kogoś kto go użytkuje. Dla mnie nie ma żadnego znaczenia czy faktura okleiny pasuje do tej z body, czy grip jest z magnezu, plastiku, złota itp. Ważne żeby nie trzeszczał. Chciałbym się dowiedzieć czy wszystko działa jak powinno, nie wiesza body, czy są jakieś problemy z prądem, czy dżojstik dobrze pracuje.
Napisz do kolegi Kuba1 który ten grip posiada (a nie tylko go trzymał:P).
PIXEL VERTAX
Fotki: Canon 5D MKIII - Neowin Forums - Page 2
I dwa słowa o gripie: Canon 5D Mark III + Pixel Vertex Grip | Flickr - Photo Sharing!
Zakupiłem go parę dni temu. Trochę byłem zaskoczony że kosztował mnie mniej niż Phottix do 5dmk2. Wrażenie początkowe - starannie wykonany, jest joystick, fajnie wyprofilowany - na oko tak samo jak oryginał. Jedynie jakość plastiku jest taka jak zawsze, to nie to samo co w oryginale. Tworzywo jest chropowate, i w dotyku raczej nie powala, ale już sama guma jest ok. Spasowany bardzo ładnie, wszystko działa jak trzeba. Joystick jest ciut bardziej delikatny i ma większy skok niż ten na body, ale działa dobrze. Ogólne wrażenie - jest imo trochę lepiej niż w zamiennikach od 5dmk2 - a cena - 305 pln jest bardzo atrakcyjna. 2 lata gwarancji - mnie nic więcej nie potrzeba. Używałem raz oryginału - z 30D, potem po kolei każdą piątkę ( i, ii ) miałem już z chińczykiem, i do tej pory się nieprzewiozłem, więc kontynuuję tradycję. Jutro jadę na weselę, przetestuję w " boju ".
Jak za te pieniądze, to grip wyglada zarąbiście. Wykonanie naprawdę porządne. Co do materiałów nie wypowiadam się, bo czas pokaże. Ciekawie jak się będzie sprawował. Jedyne co mi się w nim nie podoba, to metoda załadunku akumulatorów. Osobiście wolę załadunek poprzeczny, bo łatwy dostęp, ale to rzecz gustu.
witam, kupiłem niedawno Grip do 650d Meike BG-E8 i zauważyłem że fatalnie wskazuje poziom naładowania oryginalnego akumulatora i zaskakująco szybko wyłącza aparat a po odepnięciu gripa i załadowania aku bezpośrednio do 650-tki wskazuje jeszcze 2 kreski i dość długo robi zdjęcia. Czy to normalne w wypadku zamienników ???? Dodam ze z akumulatorkami eneloop pracuje wyśmienicie ale z LP-E8 fatalnie !!!
Ja miałem MEIKE BG-E8 do 550d i w przypadku oryginalnego aku wszystko było jak trzeba.
Jak używałem z zamiennikami (jednocześnie dwoma) to body pokazywało prawie cały czas, że jest full, po zrobieniu (wielu) zdjęć, nagle pozywał, że jest prawie pusty i dość szybko aku padały. Po naładowaniu od nowa. Jak dla mnie nie przeszkadzało to jakoś szczególnie w robieniu zdjęć, ale trzeba było po prostu o tym pamiętać by się nie zdziwić. Zawsze miałam oryginalny aku w zapasie.