Super fotki, a ja widze jaki durny jestem, ze majac blende nie bralem jej ze soba w plener
Wersja do druku
Super fotki, a ja widze jaki durny jestem, ze majac blende nie bralem jej ze soba w plener
jak dużej blendy użyłeś? np. w 308?
Rozumiem, ze te zdjęcia pokazują twój emocjonalny stosunek do dziewczyn.
Rozumiem twoje zafascynowanie krótkimi GO, bo masz taką mozliwość przy przesłonach poniżej 2.8.
305 - to, że ostra jest tylko twarz ma coś wyrażać? Według mnie to jest złe technicznie zdjęcie - niedopasowanie GO do tematu.
308 - piękna sylwetka, ale tło jest makabryczne. Co chcesz tu pokazać? Same mozliwości techniczne obiektywu? To nawet nie jest pamiątka z podrózy.
301 - to jest niezłe, ale ani światło szczególne, ani temat i tło nic nie wnosi.
Czy takie same zdjęcia osób zupełnie ci obcych warte byłyby zamieszczenia w twojej galerii? Mam wrażenie, ze stosunek emocjonalny przesłania ci krytycyzm.
Cholerka Jaz mnie wyprzedzil :)
VanMurder ja wyjatkowo napisze krotko :) Te ostatnie zdjecia dziewczyn sa do bani. Ja rozumiem ze szkielko moze uzaleznic szczegolnie takie ze swiatlem 1.2 ale niekoniecznie trzeba od razu pokazywac co z niego wyszlo.
A to co wyszlo jest niestety slabe ... zwyczajne zdjecia dziewczynek ktore w jakis sposob sa Ci bliskie a nam niestety nie. Co gorsze poprzez te zdjecia wcale ich nam nie przyblizyles wrecz przeciwnie zrobiles z nimi sesje modelingowa podobna do tych ktore poczatkujace modelki robia po to zeby miec jakies tam portfolio.
Co innego to zdjecie cz-b gdzie skacza ... imo duzo lepsze niz te ostatnie.
Pozdrawiam
Super bużki ;-)
JAZ dzięki za szczerość, bardzo to cenię, to są właśnie headshots czyżbym o tym nie wspomniał? szczególny rodzaj zdjęć ... zresztą definicja znajdziesz w linku,
moim założeniem było zrobienie zdjęć które znajdą się w port-foliach dziewczyn, jeżeli agent je zaakceptuje,lub rodzice będą chcieli wydrukować ... a nie zrobienie reportażu z wycieczki na plażę ...
widzę że nie rozumiesz tej idei ...
na pytanie :każda osoba sfotografowana prze zemnie nie jest mi obca !!!nie uprawiam streetphoto, lecz przygotowuje się do każdej sesji, rozmawiam z fotografowanym staram się go jak najlepiej poznać, dlatego możesz mieć wrażenie że mam jakiś stosunek emocjonalny i on przysłania mi krytycyzm...Cytat:
czy takie same zdjęcia osób zupełnie Ci obcych warte byłyby zamieszczenia w twojej galerii?
Malwina to córka znajomej, która poznałem kilka miesięcy temu, a Natalia to z kolei córka mojego dobrego znajomego która na stałe mieszka w Chicago, także nie mam stałego kontaktu ani żadnego stosunku emocjonalnego z dziewczynami ...;) jedynie z Kayą (moją córką), którą zabrałem na sesję do towarzystwa, żeby dziewczynom było raźniej...
po długich sesjach ślubnych, często zupełnie obcy ludzie staja się moimi
"przyjaciółmi"/znajomymi i przez to potencjalnymi klientami...
mieszka trochę w innych realiach, tu żeby robić biznes, musisz znać każdego i być jego friend
no to bardzo dobrze się składa, bo to było moje założenie :)
QUOTE=McKane;418076]Co innego to zdjecie cz-b gdzie skacza ... imo duzo lepsze niz te ostatnie.
Pozdrawiam[/QUOTE]
wiem ale takie foty nie zdarzają się "tak o", "od pstryknięcia" ;)
również pozdrawiam
na koniec - nie traktuje CB jako swojej galerii, od tego mam adammohoto.co i adammirski.com (currently under construction),
CB traktuje raczej jako swój photo-blog gdzie mam okazję podzielić się swoimi lepszymi i gorszymi "strzałami" z innymi kolegami fotografami, a foty które wystawiam to zdjęcia z których dopiero wybiorę zdjęcia do swojej galerii, więc właśnie WY, moi drodzy macie zrobić przed selekcje i wskazać te ewentualne "perełki":)
pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje :)
I ja sie podpisze, ze ostatnia seria jakos nie wyszla glowne zastrzezenia to kadry, tlo, przepal a takze balagan na wlosach. Jedyna przyjemna fota to ten typowy headshoot - 306
Ok. widzę że nie wszystkim Kalifornijski plastik podchodzi...;)
na koniec mały eksperyment z użyciem 580EX odbitej od srebrnej parasolniki, na tle zachodu słońca... proszę nie traktować tej fotki w kategorii artystycznej ;)
!!!informacja dla Kumamana, dziewczynki nie były "wklejane", ekspozycja miejscowo obniżana na warstwach multiply, zdjęcie to jeden pstryk;)!!!
309
pozdrawiam
A ja bardzo cenię VanMurder twoją pracę, bardzo lubię twoje portfolio i często tam zaglądam, a że jednemu się podoba a drugiemu nie, to chyba dobrze, bo jaki byłby świat gdybyśmy chodzili jednakowo ubrani....
Czekam na więcej twoich prac, dlaczego?, ponieważ wiele mogę się z nich nauczyć, wystarczy dobrze przeanalizować twoje foty i to pod kątem emocjonalnym , bo tak człowiek oglodający to odbiera.
P/S
adammirski.com - pięknie opowiedziana historia.
Pozdrawiam.
Może sie nie znam, ale wygląda bardzo nienaturtalnie, aż nie mozliwe że bez wklejanki. Jezeli się myle to tylko pogratulowac!!! [czasu z ustawianiem sprzętu i cierpliwości modelek]