Złośliwiec :lol:
Byłem tam, coś tam ustrzeliłem.Więcej dodam wieczorem.
192.
Upupa / Dudek by bogdan l, su Flickr
Canon EOS 60D
150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary 015
ƒ/6.3
500.0 mm
1/500
320
Wersja do druku
Złośliwiec :lol:
Byłem tam, coś tam ustrzeliłem.Więcej dodam wieczorem.
192.
Upupa / Dudek by bogdan l, su Flickr
Canon EOS 60D
150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary 015
ƒ/6.3
500.0 mm
1/500
320
No tak, pojechał na ślepowrony a upolował pięknego dudka:)
Fajny ten dudek!:) Ale nie uważasz, że balans bieli trochę za mocno w żółć poszedł?
Idealnie ustawiony pod słońce, więc może dlatego:)Jutro pobawię się z większą ilością zdjęć, to może schłodzę tonację :)
Jak to ktoś powiedział - ptaki z reguły nie chcą współpracować :)
Wstałem o 3 by być w czatowni przed świtem.:mrgreen:
193.
Airone guardabuoi - czapla złotawa by bogdan l, su Flickr
194.
Martin pescatore - zimorodek zwyczajny by bogdan l, su Flickr
195.
Upupa - dudek zwyczajny by bogdan l, su Flickr
Widzę, że Twoja długa rura przynosi efekty, i to wstawanie skoro świt :)
Masz może jakieś ugruntowane spostrzeżenia do swojej sigmy ? Warto - nie warto.
196.
Martin pescatore / zimorodek zwyczajny by bogdan l, su Flickr
197.
Martin pescatore / zimorodek zwyczajny by bogdan l, su Flickr
Jedyną wadą którą ma ten obiektyw - to świałosiła.Jednak te 600 mm potrzebuje dużo światła.Przy pochmurnym dniu,lub rankiem,jest co robić z ustawieniami.Wybrałem zoom bo taki potrzebowałem obiektyw do swych potrzeb.Jak znajdę czas napiszę swoją recenzję.Jak na razie - po kilku miesiącach użytkowania tego obiektywu, jestem zadowolony z niego na 4 z 5 :)
Oba kadry na 600 mm.Jak widać na 1 kadrze czas 1/400 w momencie potrząsania łbem że by ustawić rybę głową w stronę wlotu gardłowego :):):) był za mały :)To pierwsze moje kadry zimorodka, więc i ustawienia też pierwsze:) A to był moment kiedy usiadł na gałęzi z rybą w dziobie.i cyknołem tym co miałem :) ustawione ;)
Bardzo ładny dudek.
Ja cały czas myślę o wersji Sport, ale... oprócz jasności, czyli średnicy obiektywu, jest jeszcze transmisja, czyli rzeczywista ilość światła docierająca do materii światłoczułej. A ilość szkła w tym obiektywie trochę zniechęca. Poza tym i tak cały czas miałbym go na 600 mm, a znowu 600 mm jest strasznie drogie. Problemy pierwszego świata.
Dzięki, tak się trafiło :) nie był w tym dniu obiektem poszukiwań :)po prostu przysiadł na gałęzi przygotowanej dla zimorodka:)
Też miałem nawet taki pomysł.Ale po zastanowieniu /koszty-przeznaczane na inna pasję /zrezygnowałem.Fakt , ta sigma w wersji C ustępuje ale aż nie tak znacznie -szybkością do wersji S.Jakością obrazka już nie.Wiem bo kilka dni miałem możliwość użytkować wersję S.To tak jak porównywać C 400 f4 do 2,8.I jeden i drugi da ładne zdjęcia, ale i AF i światłosiła to już inna bajka.Ale też inna bajka cenowo:) Ja zdjęć tego typu /przyroda / nie robię na sprzedaż , więc nie jest mi potrzebny obiektyw za wartość samochodu:) Ale na pewno wybrałbym sigmę C jeszcze raz gdybym miał wybierać - Tamron 150-600 a Sigma 150-600 C.
No , ale osoba -mająca dany obiektyw-to będzie bronić swego :)
196 197 Mam wrażenie, że ostrość jakby za słaba.
Może wystarczyć podostrzyć ?