Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
chrisNI
Pisałem już do Adminòw. Z mòj IPad generuje polskie znaki , ale tylko na tym forum sá krzaczki :(
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Cósik chyba źle z Twoim iPadem jako że ja płodzę większość postów, włącznie z niniejszym, na tymże urządzeniu i dotąd nic nie krzaczyło.
Test: Škoda Citroën, ale fenĂŞtre już nie przejdzie.
Dokładnie. Ja też piszę z iPada i jest ok.
Cytat:
Zamieszczone przez
chrisNI
Super duplicator do negatywòw bo jest FF I bije wszystkie skanery na łeb... No chyba że ktoś zainwestował w bębnowy .
A ICE ma ? :) Z tym biciem starszych dobrych skanerów do klisz (Minolta Elite/ wyższe DiImage, Coolscan, etc to bym tak nie przesadzał).
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Mnie kiedyś spust migawki w 50D załatwiły 4 krople deszczu. Kąpiel kąpieli nierówna ;)
Z szacunkiem, współczuję - ale z ciekawości: jak liczyłeś krople?? ;-)
Czy ktoś się przesiadał bezpośrednio z 40d na 6d? Chodzi mi o wrażenia tuż po zmianie i opinie na temat plusów i minusów. Puszka już dość obeznana, wady i zalety znam z forum i innych miejsc w sieci, ale chodzi mi jeszcze o jakieś niuanse, osobiste lajki i dislajki. Jak się domyślam z AF (celność i szybkość) będzie gorzej? Czas 1/4000 mi w zupełności wystarczy, jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się potrzebować 1/8000.
Cytat:
Zamieszczone przez
mystical
Czy ktoś się przesiadał bezpośrednio z 40d na 6d? Chodzi mi o wrażenia tuż po zmianie i opinie na temat plusów i minusów. Puszka już dość obeznana, wady i zalety znam z forum i innych miejsc w sieci, ale chodzi mi jeszcze o jakieś niuanse, osobiste lajki i dislajki. Jak się domyślam z AF (celność i szybkość) będzie gorzej? Czas 1/4000 mi w zupełności wystarczy, jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się potrzebować 1/8000.
40D to przy 6D demon AF.
natomiast obrazek... no to juz nie ma co porownywac ;)
Ja przesiadłem się z 50D na 5dmkII i jeśli chodzi o działanie spustu i AF, to tak jakbym zaczął jeździć z zaciągniętym ręcznym hamulcem. Natomiast obraz wynagradza wiele:)
Miałem podobne rozterki
I nie przesiadłem się
Dosiadlem się
Kupiłem 6d ale 40d został do obsługi tele. Mimo to generalnie 6d dla mnie lepszy pod każdym względem. Zarówno ergonomii jak i obrazka
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
40D to przy 6D demon AF.
Właśnie tego się boję. Jakby się dało wykręcić matrycę z 6d i wsadzić do 40d to nie miałbym wcale powodu do zastanawiania się :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Macios
Natomiast obraz wynagradza wiele
Dokładnie, mi najbardziej chodzi o używalne ISO - coraz bardziej ogranicza mnie skromne 800 w 40d - a i to zaszumione.
ISO
Zależy do czego ta fota i jakie powiększenie
Na 6d to i na 12800 wychodzi całkiem dobrze ☺
Cytat:
Zamieszczone przez
mmteam
ISO
No wiem, wiem... Jak się człowiek spieszy... itd :) Już zmieniłem.
Z różnych przyczyn w ostatnim czasie muszę focić w świetle zastanym, najczęściej niedostatecznym. Na ISO 3200 zdjęcia są prawidłowo naświetlone, ale nie do użytku (jakiegokolwiek). Na 800 najczęściej są ok, ale za ciemne. Rozjaśnianie w postprodukcji wprowadza szumy i tak kółko się zamyka. Z pewnością każdy zmieniający sprzęt ma takie przemyślenia, więc domyślam się, że nic nowego nie wymyśliłem :)