Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
To jak wyglada specyfikacja nic nie mowi, mnie ciekawi co zrobili z matryca, czy nadal sd bedzie zwalniac wszystko, czy powiazali pomiar swiatla z punktami af a nie tylko centralnym.
Rewolucji w wysokim ISO nie będzie, bo na razie nie ma skąd. Jeśli ktoś będzie patrzeć na szumy per pixel, to możliwe że nawet będą wyraźnie większe niż w obecnym 5dIII (bo więcej MPx i pewnie dual pixel czyli efektywnie wyjdzie prawie 50MPx).
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Jeśli ktoś będzie patrzeć na szumy per pixel, to możliwe że nawet będą wyraźnie większe niż w obecnym 5dIII
Tym bardziej podziękuję.
specyfikacja ciekawa, nie moja półka więc czytam tylko aby mieć przybliżenie tego na co mogą sobie pozwolić w następnej wersji 6D :mrgreen: rewolucji z wyjątkiem dualpixel - kttóre nie widać aby coś wnosiło (może poza problemami) - nie widać i to dobrze 5DIII to przyzwoity aparat i nie ma co go ulepszać na siłę - wystarczy się skupić na sensorze :mrgreen: - mniejsza waga - taka będzie tendencja - systemowe kompakty czyli bezlusterkowce cisną marketingowo ile wlezie, inne dodatki typu wi-fi czy gps staną się standardem ale do pełnego wykorzystania ich potencjału jeszcze daleko, 30 mpix fajnie :mrgreen: bo w 6DII mogą dać 28mpix :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Tym bardziej podziękuję.
No ale per obrazek mogą być ciut mniejsze ;)
--- Kolejny post ---
Swoją drogą to sobie tak spekuluję, a nie wiem nawet (nie porównywałem) jak to się ma 1dx2 do 1dx? Różnica powinna być z grubsza podobna.
Coś nt cen
Byłem kilka dni temu w dużym sklepie foto w polandzie i taki
100-400 II z 8200 w kilka dni poszedł na 8700
I ma jeszcze zdrożeć
Podobno to jest jakaś polityka canona że sprzęt ma kosztować wszędzie na swiecie tyle samo aby ograniczyć taki np import z hk za 7400
Tylko jakby nie można było zrównać cen w dół. ....
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
specyfikacja ciekawa, nie moja półka więc czytam tylko aby mieć przybliżenie tego na co mogą sobie pozwolić w następnej wersji 6D
żebyś się nie zdziwił :mrgreen:
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
mmteam
Podobno to jest jakaś polityka canona że sprzęt ma kosztować wszędzie na swiecie tyle samo
Serio? To ja poproszę takie ceny jak są w USA. Takiego 6D można tam zakupić ok. tysiąc złotych taniej.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
żebyś się nie zdziwił :mrgreen:
--- Kolejny post ---
nie zdziwię się bo nie spodziewam się że dostanę to samo za połowę kasy :mrgreen:, dostanę mniej, pytanie tylko ile mniej
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
dostanę mniej
Niekoniecznie dostaniesz mniej. Możesz dostać więcej mpx :) (w porównaniu do starego 6D).
Ogólnie jak znam Canona to dostaniesz dodatkowo coś, czego w 5D IV nie będzie.