Dzięki
588 krwawodziób
Wersja do druku
I ohary i krwawodziób świetne :-).
Zawsze czekam na nową dostawę zdjęć :) super kadry :)
Świetnie wygladają, jak przy lustrze.
Jak Ci się sprawuje 1D IV ? Kolega ma do sprzedania , 28 000 zdjęć za 1300 E.Potrzebuję taki do tyrania nad wodę.
Ostatnie zdjęcie fantastyczne .
Dzięki
1300 za taki przebieg to dobra cena. Ja dałem trochę mniej, ale 67000 miał i lekkie otarcia. Ja akurat jedynke bardzo lubie, ale na boisko, gdzie fotografuję dzieciaki z naszej parafi.
Z zalet dla mnie to:
bateria
ergonomia
FPS
kolory na niższych ISO
małe zaciemnienie obrazu w szybkiej serii
Stałe podświetlenie aktywnego punktu AF
Szybka reakcja po wciśnięciu spustu migawki
korekcja expozycji w trybie M
Powiązanie aktywnego punktu AF z punktem pomiaru światła
Wady:
tylko jeden aktywny punkt AF. Można co prawda sobie w ustawieniach ustawić 1+dookoła, ale ich nie widać. Tu np. śledzienie ptaków w locie łatwiej jest mi robić grupą punktów jak w 5dIII
brak cichej migawki. Jest co prawda jakiś protoplasta, ale to do kościoła raczej bo tylko pojedyncze zdjęcia robi a i tak głośne jest.
O kurrr jaki fajny gołomb :D :D :D A tak serio to świetna fotografia :)
Dzięki
Kiedy płynąłem w tamtym roku po raz 13 na wyspę, spotkałem starszego człowieka który przewiózł okołu 20 lat temu z grupą innych przyrodników zaledwie kilka par głuptaków z zachodniego brzegu Irlandii. Płynął żeby zobaczyć jak populacja się zwiększyła. Ja jestem na wyspie co roku od kilku lat (moje pierwsze zdjęcia w wątku pochodzą z tej wyspy) i widzę że populacja się zwiększa . Zresztą tym ptakom nic na wyspie nie zagraża, jak np. mniejszym maskonurom, nużykom czy alkom poprzez choćby mewy siodłate. Sam facet był nieźle zaskoczony kiedy zobaczył to:
590 kilkanaście, jeśli nie kilkadziesiąt tysięcy głuptaków.
591 kiedy jakiś głuptak wyląduje, rozpoznaje się z partrnrem poprzez pukanie się dziobami
592 Ciągle podkradają sobie materiał na gniazda
593 Z tego kamienia obok ich pasa startowego jeszcze w tamtym roku je fotografowałem. Teraz już jest zajęty przez gniazda
Genialne zdjęcia, ostatnie 3 brak słów ...