Ja takiego odcienia skóry nie mam. (Normalni) ludzie, których widzę na ulicy - też nie.
Wersja do druku
pewien przedzial wiekowy 15-19 lat czesto charakteryzuje sie takim odcieniem skory :D , kobiet dodam , rzadziej meszczyzn ;]
Teraz jest normalniej?:D
hahahah no nie moge :D
Profesjonalne radzenie sobie z problemem korekcji kolorów. To dlatego wszystkie stare filmy były w czarno-białym - po prostu nie mieli dobrych ludzi od korekcji :D
Teraz od korekcji jest PS CTRL-SHIFT-B i i po krzyku. Ale zawsze się znajdzie ktoś kto wie lepiej. Dlatego pozostawiono programową dodatkową alternatywę ALT-SHIFT-CTRL+B :D
Bez komentarza.
OK micles co do zamiany na cz-b to mam swoją metodę w zależności od kontrastu, głębi czerni i odcienia jaki chcę uzyskać na zdjęciu. Co do kolorów to staram się naświetlić zdjęcie tak aby korekcja była zbędna i nigdy nie poprawiam kolorów na zdjęciu. Czasem gęstość, kontrast ale nie kolory. Zdjęcie, o którym rozmawiamy zostało zrobione przy zachodzącym słońcu a blenda była w kolorze złotym. A może by było lepiej jak by była srebrna. Ale i tak zdjęcie jest do bani więc po co się męczyć. Na takim zdjęciu jasność obu twarzy powinna być jednakowa a nie jest i to jest główny powód do utylizacji tego zdjęcia.