1 załącznik(ów)
Odp: Pokaż zdjęcie które lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Tło jest takie jak widać, czy przeholowałem z piwem?
Cytat:
Zamieszczone przez
totamten
Tło jest takie jak widać, czy przeholowałem z piwem?
Nigdy niczego nie zmieniam w zdjęciach poza podstawowymi parametrami więc śmiało możesz pić piwko :mrgreen:
1 załącznik(ów)
@totamten specjalnie dla Ciebie dwoma kliknięciami w LR zrobiłem lepsze tło ale i tak uważam, że bokeh z tej Sigmy do pięknych nie należy.
Załącznik 14529
Chyba nie chodziło o bokeh;)
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
Chyba nie chodziło o bokeh;)
Widać ja tępy i nie rozumny :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Ładna scena.
Zmniejszyłbym kontrast na tym zdjęciu, bo czapla (szczególnie jej głowa) wygląda jak wycięta z kartonu. A może trochę mniej wyostrzania?
W ogóle mam wrażenie, że powinieneś trochę obniżać światła (prawą stronę histogramu) na swoich zdjęciach. Często robię tak, że podnoszę kontrast nieznacznie oraz równocześnie obniżam światła i rozjaśniam cienie. Dzięki temu mam ogólnie kontrastowo, a w światłach i cieniach jakieś szczegóły.
@Leon007 Dzięki za opinię, mam kilka zdjeć z tej serii każde nieco inaczej wykadrowane ale odległość od ptaszyska była dość duża a tło wbrew pozorom nie tak daleko. Do tego właśnie słońce padało na głowę czapli i stąd przepalenia.
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
@
totamten specjalnie dla Ciebie dwoma kliknięciami w LR zrobiłem lepsze tło ale i tak uważam, że bokeh z tej Sigmy do pięknych nie należy.
Z jakiej sigmy?
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Z jakiej sigmy?
Ano z tej samej co masz w stopce :D