orientuje się ktoś gdzie można kupić ewentualnie nowe body 5d mark I??szukam szukam i tylko mark II wszędzie.jest w ogóle jeszcze taka możliwość??
Wersja do druku
orientuje się ktoś gdzie można kupić ewentualnie nowe body 5d mark I??szukam szukam i tylko mark II wszędzie.jest w ogóle jeszcze taka możliwość??
W erze.
nie ma. przecież jak wyszła II, to przestali produkować I
Przeglądam ten wątek i za specjalnie nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie:
Jakie body wybrać na backup, bo fajnie żeby nie tylko leżało w torbie, ale posłużyło czasem do czegoś (nie mam na myśli dania po twarzy camermenowi:P)
mam w swojej torbie 5DMKI, rybkę produkcji wschodniej, T17-35/2.8.., C28/1.8 C85/1.8, 580EXII oraz T28-75/2.8 który pójdzie pod młotek raczej. Na backup chcę wydać jakieś 1200zł i myślałem aby przypiąć do tego C28/1.8 a na 5D nosić 17-35 lub rybkę. Nie wiem czy pakować sie w starsze xxD czy jakiś nowiejszy model xxxD. Wiem ergonomia w xxD znacznie lepsza, ale nie wiem jak wypadnie 400D np w porównaniu z 30D pod względem szumów, iso i ilości szczegółów? Wiem że można poczytać testy, ale w testach 40D pod względem rozpiętości tonalnej wypada często lepiej niż 5D a nijak ma się to do rzeczywistości, dlatego też pytam tutaj.
może stara 5-tka?
jak weźmiesz do tego cropa, to Ci się ogniskowe posypią
na pewno na 5d , jesli bedziesz mial jedna , zalozyl bym szklo ktore najczesciej uzywasz ... zenitar na 5d to marnowanie potencjalu , w kosciele ze 2 zdjecia zrobisz
na rezerwe daj sobie cos dluzszego
poza tym nie wiem co wolisz , 28 czy 17-35 , pogonil bym jedne , drugiego tamron i szukal drugiego 5d
A ja mam takie pytanie. Najslabszy sprzet jakim fociliscie na weselu :)