Ja bym napisala ze raczej nie, skoro mk II mozna juz w okolicach 7300 zl kupic nowke, a gwarancja 2 latka.
Wersja do druku
no bardziej w stronę 7500 nż 7300.
a ja raczej mam wybór w drugą stronę
czyli 50D nowy za 3200
albo dołożyć 1800 (nie kupująć monitora na razie i kupując tańsze szkła czyli 28+85 zamiast 20+50) i wziąć używkę 5D mkI. kolejne 2500zł na nową mkII to już przepaść w tym momencie.
5D za 5100zł sprzedawany jest z fakturą Vat marża.
Wracając jeszcze do 24L i35L.
Jak tak porównujecie 85-tki, to czy może ktoś (jak oczywiście ma) pstryknąć tą samą fotkę 24 i 35 oczywiście na FF?
Sam z ciekawości chciałem przyciąć fotkę z 24 do wielkości 35 i wtedy porównać zdjęcia. Głównie chodzi mi o ostrość na brzegu i zniekształcenia.
Najlepiej proszę o linki do "pełnych" zdjęć.
Wszystko się zgadza, i jestem pewny, że wiesz co robisz bo L to L. I nie potrzebny mi jest test ile procent lepszy jest 85L w obrazie. Bo obraz to nie wszystko. Tak jak w samochodach - liczy się też łatwość prowadzenia, a nie tylko prędkość...
Zdradźcie (Ci, którzy tak bardzo dobrze widzą,) mi tylko gdzie ta matematyka przy porównaniu jakości, gdzie dokładnie są te ewidentne różnice w obrazie? Przynajmniej nie jestem sam w mojej jakże mało profesjonalnej ocenie.
jak bedzie okazja i mozliwosc to wrzuce zdjecia ze studia 85L a zwykle 85