Odp: [koraf] Nepal/ Mont Blanc .
Aż się nie można doczekać zimy ;)
Faktem jest, że góry w zimie przy wschodzie/ zachodzie słońca są wręcz bajecznie piękne.
63. W lodowej,kolorowej scenerii
Czy mozna bylo zamieszkac w takiej lodowej grocie na noc lub dwie? Pamietam, ze zdarzylo mi sie nocowac w takowej we Wloszech jakies 10 lat temu :-) (nic specjalnie przyjemnego) ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Max13
Czy mozna bylo zamieszkac w takiej lodowej grocie na noc lub dwie? Pamietam, ze zdarzylo mi sie nocowac w takowej we Wloszech jakies 10 lat temu :-) (nic specjalnie przyjemnego) ?
Dlatego pewnie postawili manekina, gdyż nikt "normalny" by tam długo nie wytrzymał. Grota uległa bardzo poważnemu stopieniu w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat (kilkaset metrów). Co do noclegów, nikt tam nie oferował takiej usługi ;-), ale dla chcącego pewnie dałoby się coś wykombinować :D.
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
Grota uległa bardzo poważnemu stopieniu w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat (kilkaset metrów)
Ciekawe, czy to wynik wahań klimatu, czy wychuchania lodu przez zwiedzających...
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
Co do noclegów, nikt tam nie oferował takiej usługi , ale dla chcącego pewnie dałoby się coś wykombinować .
Tak na oko, to łatwo się tam wślizgnąć na noc! ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bahrd
Ciekawe, czy to wynik wahań klimatu, czy wychuchania lodu przez zwiedzających...
Zdecydowanie klimat i jak tak dalej pójdzie groty już nie będzie za 10 lat :confused:
--- Kolejny post ---
Na tym zdjęciu dokładnie widać, jak osłaniają z góry białymi płachtami niektóre miejsca przed słońcem. Jeszcze w 20 wieku grota było kilkaset metrów wyższa.
Jaka szczerość w oczach na zdjęciach portretowych.
Fotki bardzo mi się podobają.
Cytat:
Zamieszczone przez
_Spirit_
Jaka szczerość w oczach na zdjęciach portretowych.
Fotki bardzo mi się podobają.
Rozumiem, że masz na myśli zdjęcia z Nepalu :grin:, ludzie są tam bardzo przyjaźnie nastawieni, życzliwi i szczerzy jak zauważyłeś i to dokładnie widać w ich oczach, które są podobno zwierciadłem duszy.
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
Rozumiem, że masz na myśli zdjęcia z Nepalu :grin:, ludzie są tam bardzo przyjaźnie nastawieni, życzliwi i szczerzy jak zauważyłeś i to dokładnie widać w ich oczach, które są podobno zwierciadłem duszy.
mówiłem o kozach ;-)