Odp: [Max13] Krajobrazy i podróże
Cytat:
Zamieszczone przez
tryton
Może daj te góry jako serię
Cos ostatnio mam taki "syndrom", ze dużo zdjęć robie ale potem nie chce mi sie ich wywoływać - ale spróbuje sie przełamac choc zaległości są straszne.....
Krużganki opactwa benedyktyńskiego w Moissac. Kapitele kolumn zostały juz wielokrotnie w szczególach zdokumentowane - ale wciąż potrzeba nowych zdjęc do nowych przewodników- na 423 "kuchnia" zdjęć przygotowywanych do przewodnika australijskiego
422.
423.
422 - super kompozycja geometryczna, dobre wykorzystanie szerokiego kąta.
423 - wyobraziłem sobie, że to ty :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
tryton
wyobraziłem sobie, że to ty :mrgreen:
:) - nie, jeszcze mam trochę wiecej włosów :) - ale w Moissac tego dnia przez pierwsze godziny rano był tylko ten fotograf z Australii i nikogo wiecej - bardzo dobrze to wspominam...
Cytat:
Zamieszczone przez
Max13
Krużganki opactwa benedyktyńskiego w Moissac. Kapitele kolumn zostały juz wielokrotnie w szczególach zdokumentowane - ale wciąż potrzeba nowych zdjęc do nowych przewodników- na 423 "kuchnia" zdjęć przygotowywanych do przewodnika australijskiego
423.
http://imageshack.us/a/img855/6684/mzn8.jpg
To zdjęcie bardzo mi pasuje do stwierdzenia "brutalizm". Po prostu takie sprzęty na tych krużkankach wyglądają dla mnie jak gnijący wrzód :D.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Po prostu takie sprzęty na tych krużkankach wyglądają dla mnie jak gnijący wrzód :D.
Myśle, że bez przesady :) - akurat tutaj te "sprzety" nie są i nie bedą częścia tych krużganków - zrobią swoje (dokumentację) i za 3-4 godziny znikną - znam gorsze przykłady (nie tylko w fotografii) gdzie rózne wspólczesne "sprzęty" pozostaja jako trwały dodatek do miejsc i rzeczy historycznych.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
To zdjęcie bardzo mi pasuje do stwierdzenia "brutalizm". Po prostu takie sprzęty na tych krużkankach wyglądają dla mnie jak gnijący wrzód :D.
Takie sprzęty generują oświetlenie, które niczego nie ilustruje, i którego ta architektura nie zaznała przez wieki. Lubię takie klimaty i czekam na światło naturalne albo i nie czekam jak czas nagli...ale żeby tak
Odnośnie zdjęcia 422 domknąłbym kompozycję po prawej "zakrętem" - tak lubię.
423 otrzymuje pierwsze miejsce za całokształt. Pozostałe razem na drugim miejscu przegrały o 0,003 sekundy :)
Ogólnie dobrze technicznie wyłapana biel.