ale nawet jak tak traci to i tak opłaca się kupić zamiast oryginału :)
Wersja do druku
Bangi - kiedys w czasach Nokii 3310 te zamienniki faktycznie byly do ****, ale dzis nawet chinczykom zalezy juz na jakosci ;)
A szczegolnie jak ktos probuje stworzyc nowa marke na rynku - Phottix. Chybaby nie bylo sensu tworzyc logotypu i calej tej otoczki bycia "kims" jakby sie produkowalo wielkie gowienko :)
ok, przebrnąłem przez wątek i tak naprawdę to ciężko wysnuć jakiś klarowny wniosek. Jedni chwalą jedne, drudzy tamte, potem się zmieniają zdania i chwalą co innego. Powinna być jakaś sonda co kto poleca, jest zadowolony i odwrotnie.
Przymierzam się do zakupu bp-511 kilku sztuk do 50D
Do wyboru mam:
1. Delta - ok 45zł
2. Phottix Titan - ok 45zł
3. Hahnel za 99zł
4. Hama za 83zł
5. GP i Energizer za jakieś 70zł (może nawet taniej kilka zł bo mam dojście do dystrybutora i te kilka sztuk mogę wyrwać w "promocji").
Co byście wybrali? Wszystko na allegro poza GP i Energ.
Witam
W moim konkretnym przypadku mam:
Phottix Titan BP-511A 1600 mAh
Hama CP 826 1400 mAh
Phottix jest nieco gorszy od oryginału, natomiast Hama na pewno nie jest gorsza od oryginału. Hama nie posiada plastikowej osłonki.
Może po prostu poszczególne sztuki nie są dokładnie takie same, raz się trafi trochę lepiej, a raz gorzej.
Pozdrawiam
Mam Phottixa w 50D i nie jest wiele gorszy od oryginału. Spokojnie mogę polecić.
Jak masz możliwość zakupu GP to bierz, jest to producent dobrych ogniw, pozostali składają akumulatory z ogniw kupionych nie wiadomo gdzie i ich powtarzalna jakość jest wątpliwa. Posiadam zamienniki GP BP-511A i nie są gorsze od akumulatora sygnowanego przez Canona.
mam 2 Ansmanny, 1 Phottiksa i od niedawna 1 Lenmara.
Phottix jest gorszy od Ansmannow. te ostatnie cholerstwo nawet po 2 latach uzywania
(w rotacji na 4 akku) nadal trzyma dlugo, dlugo po naladowaniu. Phottix, choc ma raptem 1~1,5 roku, jest slabszy. chociaz nadal przyzwoity.
A jak się te Ansmanny, Phottiksy i hamy zachowują przy niskich temp? wiadomo że chwilowo "pojemnośc" spada. Ale spada w oczach czy tak że da się żyć.
Ogniw GP trochę się obawiam bo jakiś czas temu kiedy jeszcze pracowałem w hurtowni elektr. to mieliśmy trochę reklamacji. Podobno gdzieś zakłady były w tym czasie przenoszone czy coś i trafiliśmy kilka palet felernego towaru. Choć recyko były spoko, mam 16 sztuk i wszystkie śmigają już sporo czasu. Ale te zwykłe aqu i baterie odsyłaliśmy.
darkon, dawno kupowałeś te swoje GP? Używałeś ich może w niskich temp?
Z w/w używam od roku zamienniki Delta w 500D i Phottix Titan w 50D. Uważam, że są niezłe i niewiele gorsze od oryginału jak do tej pory.