Odp: AI i fotografia zawodowa
woda na młym twórcy wątku smartofonowego ale wydaje się że nic nie stoi na przeszkodzie aby taki soft uzyć do obróbki rawa z normalnego aparatu fotograficznego (np. R5 :mrgeen:)
https://www.glass-imaging.com/
czy to nie otwiera nowych możliwości? np. z małego i niewyraźnego wycinka duzej matrycy można stworzyć zdjęcie frunącego lub polującego na ryby pierza :)
Jak to będzie szło w takim tempie, to niedługo budyń będzie robił najlepsze zdjęcia. Bez aparatu i pierścieni Saturna - co tam Księżyc! Autostrada galaretowej optyki?
https://dzienniknaukowy.pl/nowe-tech...e-grac-w-ponga
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Dla mnie to jakaś abstrakcja...Podłączyć gluta do kompa i grać w grę :mrgreen:
1 załącznik(ów)
To już weszło bardzo głeboko do naszego życia.
Kupiłem zwykłą domową drukarkę.
Podczas kopiowanie/skanowania gdy ustawimy wydruk to otrzymujemy wynik bez (o ile na oryginale były) śladów z dziurkarki, zszywacza, zagięć, pisma odręcznego itd.
Gdy oryginał to strony z książki to wynik jest bez owych charakterystycznych wygięć, normalne prostokątne kartki.
Nie mówiąc już o całym zestawie poprawiania wyglądu zdjęć przy skanowaniu/kopiowaniu.
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Podczas kopiowanie/skanowania gdy ustawimy wydruk to otrzymujemy wynik bez (o ile na oryginale były) śladów z dziurkarki, zszywacza, zagięć, pisma odręcznego itd.
Gdy oryginał to strony z książki to wynik jest bez owych charakterystycznych wygięć, normalne prostokątne kartki.
Nie mówiąc już o całym zestawie poprawiania wyglądu zdjęć przy skanowaniu/kopiowaniu.
jp
Taki skaner miałem w Galaxy S9 w czasach gdzie sztuczna inteligencja była znana z filmów typu Terminator. Fajnie, że to odkryłeś, ale to nie jest AI :)
Każde lepsze ksero ma to od kilkunastu lat, a może nawet od zeszłego wieku. Każdy podstawowy drajwer do skanera za 199,- zł robi to od lat.
Czekamy aż Szanowna Sztuczna Inteligencja wynajdzie koło.
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
jp
I jesteś przekonany, że odpowiada za to sztuczna inteligencja?
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
I jesteś przekonany, że odpowiada za to sztuczna inteligencja?
Teraz jesteśmy zaskoczeni że "programy" potrafią np. uczyć się naszych preferencji i zmieniać pod nie treść prezentowanych nam treści/zdjęć
A od dawna rozpoznawany jest w tym co "widzi" drukarka tekst drukowany/czcionki i usuwane wszystko co nim nie jest z kopiowanego/skanowanego oryginału lub zmieniane jest jego ułożenie.
To jest proste zadanie ?
jp
no dobra pogadali o telefonowaniu ... i emocji prompta ...
nasza firma ulubiona firma próbuje AI (w realnych zastosowaniach) w nowym modelu sprzedaży
https://www.canon-europe.com/pro/inf...st)_editorial_